Nesterović je v pogovoru za Žurnal24 dejal, da je vse možno. Med drugim tudi vrnitev v Union Olimpijo. V NBA se trenutno vse vrti okoli glavnih igralcev, drugi pa morajo malce počakati. Nesterović pravi, da z optimizmom čaka, kaj se bo zgodilo.

O trenutnem stanju v Union Olimpiji meni, da je vse skupaj res žalostno, vendar upa, da se bodo stvari z novim vodstvom in novimi pokrovitelji kmalu spremenile na bolje. Kljub temu, da je dvorana v Stožicah lepa priložnost, se Nesterović zaveda, da sodoben športni objekt sam ne bo zadoščal. Če ne bodo sestavili dobrega moštva, bo velika dvorana samevala in vse skupaj ne bo delovalo dobro.

Na vprašanje, če se bo še kdaj vrnil v reprezentanco, je odgovoril, da je v Sloveniji dovolj kakovostnih mladih igralcev, ki lahko na velikih tekmovanjih igrajo odlično in da lahko fantje na svetovnem prvenstvu v Turčiji prijetno presenetijo in dosežejo veliko. Po njegovem mnenju se tokratne odpovedi v reprezentanci ne bodo poznale pri rezultatu. Nesterović je za Žurnal24 povedal, da je izbrana vrsta kljub temu dovolj močna. Tako je bilo tudi v prejšnjih letih. Vsako odpoved je treba razumeti, mladi pa bodo tokrat imeli lepo priložnost, da se dokažejo in uveljavijo, nato pa naslednje leto na evropskem prvenstvu pokažejo še kaj več.