Moskovski CSKA v letošnji sezoni evrolige na stavnicah kotira visoko za končno zmago, saj je trener Ettore Messina v moštvu združil sama velika imena evropske košarke. Rusko moštvo je tako brez večjih težav zasedlo prvo mesto v skupini E, medtem ko se je nasprotnik v četrtfinalu Caja Laboral za vstopnico v polfinale pošteno namučil. Kluba sta se nazadnje v evroligi pomerila leta 2010 prav tako v četrtfinalu, ko je bil s 3:1 v zmagah uspešnejši CSKA. »Mnogi pravijo, da smo boljši, imamo prednost domačega terena in da smo že na zaključnem turnirju. Toda tako razmišljanje je povsem zgrešeno. Vsaka tekma bo izredno težka, na kar sem svoje igralce že pripravil,« svari Ettore Messina.

Branilec naslova je grški Olympiacos, ki pa v dvoboju s turškim moštvom Anadolu Efes ne velja za favorita. Grki so poleti nekoliko prevetrili moštvo, do največje spremembe pa je prišlo na trenerskem stolčku, kjer je srbskega strokovnjaka Dušana Ivkovića zamenjal Georgios Bartzokas. Največja prednost Olympiacosa bo polna Dvorana miru in prijateljstva, saj bodo grški navijači za Sašo Vujačiča in soigralce pripravili peklensko vzdušje. »V rednem delu smo Olympiacos visoko porazili, a z njim tudi visoko izgubili. Naš cilj je zaključni turnir, zato bomo naredili vse, da pridemo do Londona,« pravi trener turškega moštva Oktay Mahmuti.

»Ključ do napredovanja bo v tem, da ustavimo Realove protinapade in skoke v napadu,« sporoča trener Maccabija David Blatt pred izredno zanimivim dvobojem z Real Madridom. Špansko moštvo že skozi vso sezono prikazuje odlične predstave, medtem ko so košarkarji Davida Blatta pravo formo ujeli šele na zadnjih obračunih. Moštvi gojita napadalno košarko in izgubita najmanj žog v evroligi, zato bodo o potniku na zaključni turnir odločale malenkosti.