Začetek tekme je bil podoben kot na zadnji domači preizkušnji proti Celovcu, kjer so zeleno-beli nazadnje izgubili po kazenskih strelih. Tudi tokrat je gol padel že v prvi minuti, strelec pa je bil, prvič za svoj začasni klub, NHL-ovec Jan Muršak, ki je tako po številnih podajah dosegel še prvi gol za zmaje. Hiter zadetek je dal krila domačim, že prvo številčno prednost pa so zeleno-beli izkoristili in Patrick Coloumbe je še drugič premagal Adama Munroja. Sapa je nato le zaigrala bolje in bila bolj enakovredna, sprožila tudi nekaj nevarnih strelov proti golu Jerryja Kuhna, toda vratar Olimpije ni klonil in po prvi tretjini je bila tekma trdno v rokah domačih.

Na začetku drugega dela so imeli domači dvakrat zapored igralca več na ledu, česar pa niso izkoristili za povišanje vodstva. Najlepšo priložnost je imel Andrew Thomas, na drugi strani pa je bil po protinapadu nevaren Frank Banham, ki pa tudi ni zadel. Zato pa so bili zmaji uspešni ob izenačenih močeh, saj je v 34. minuti za 3:0 zadel Jaka Ankerst. Za piko na i pa je dve minuti pred koncem tretjine spet poskrbel Muršak, saj je po protinapadu z igralcem manj rutinirano premagal Munroja za 4:0.

Visoko vodstvo je pomenilo, da so ljubljanski hokejisti lahko v zadnjem delu nekoliko spustili ritem in le vzdrževali prednost. Madžari niso bili pretirano nevarni, tudi ko so imeli številčno prednost, podobno pa je bilo pri domačih, ko je bil na klopi Viktor Tokaji. Madžari pa so šest minut pred koncem nato le dosegli prvi gol, dve minuti pozneje pa še enega. V zadnji minuti so poskušali še brez vratarja, a preobrata ni bilo in domači so kljub slabšim zadnjim 20 minutam zanesljivo zmagali.

V naslednjem krogu se bodo Ljubljančani v nedeljo v gosteh pomerili s Salzburžani.