* Mestna dvorana, gledalcev 3000, sodniki: Falkner, Graber, Trattnig (vsi Avstrija), Piragić (Hrvaška).
* Strelci: 0:1 E. Pance (Mušič, Ž. Pance, 5.), 1:1 Ryan (Pretnar, Pewal, 17.), 2:1 Hotham (Damon, Highes, 18.), 2:2 D'Alvise (Freeman, 20.), 3:2 Pretnar (Altmann, Pusa, 35.), 4:2 Hughes (Hotham, 55.), 5:2 Pretnar (59.).
* Kazenske minute: VSV Beljak, Telemach Olimpija.

Ljubljanski hokejisti so v svoji peti tekmi razširjenega avstrijskega prvenstva doživeli četrti poraz. Češki Znojmo ter avstrijski zasedbi z Dunaja in Linza so bili dosedanji rablji edine slovenske zasedbe v tem tekmovanju, danes pa jim je hokejsko mero vzela še vodilna ekipa iz Beljaka.

Ljubljančani so tekmo začeli z željo, da ponovijo sijajne predstave, ki so jih že nemalokrat prikazali v Beljaku. Že v peti minuti so povedli, ko se je pred golom najbolje znašel Eric Pance, nato pa so počasi glavno vlogo prevzeli avstrijski sodniki, ki so bili "veter v jadra" domače ekipe.

Gostitelji, ki so se pred začetkom sezone okrepili z petimi nekdanjimi "zmaji", so to darilo izkoristili in v zadnjih dveh minutah - ob igralcu več na ledeni ploskvi - povišali na 2:1, 28 sekund pred koncem pa je Chris D'Alvise izenačil na 2:2.

V drugi tretjini je bila igra zelo izenačena. Domače gledalce je najprej v slabo voljo spravil Derek Ryan, ki je zapravil kazenski strel, v 35. minuti pa so Beljačani srečno prišli do vodstva s 3:2, ko je z modre črte sprožil Mario Altmann, plošček je oplazil Pretnarja in končal v ljubljanskem golu.

V zadnji četrtini so Ljubljančani veliko časa preživeli na klopi za kaznovane igralce, po zadetku Johna Hughesa pa je piko na i v izdihljajih tekme postavil Klemen Pretnar za končnih 5:2.

Ljubljanska zasedba bo v naslednjem krogu na domačem igrišču gostila Graz, tekma pa bo v nedeljo, 23. septembra.