* Ledena dvorana Linz, gledalcev 3750, sodniki: Graber, Podlesnik, Ettlmayr, Hollenstein (vsi Avstrija).
* Strelci: 0:1 Ankerst (Dalvise, Freeman, 5.), 1:1 Engelhardt (Murphy, Irmen, 15.), 2:1 Lukas R. (Lukas P., 16.), 3:1 Oberkofler (Dorion, Lebler, 18.), 4:1 Leahy (Ouellette, Murphy, 22.), 5:1 Leahy (Baumgartner, Dorion, 31.), 6:1 Hedlund (Murphy, Hisey, 33.), 7:1 Scholz (Grabher Meier, Dorion, 34.), 7:2 Ropret (Coulombe, Verlič, 38.), 7:3 Freeman (Hočevar, Verlič, 46.).
* Kazenske minute: Black Wings Linz 11, Telemach Olimpija 25 minut.

Po uvodnem porazu v Tivoliju proti Dunajčanom je hokejiste Telemach Olimpije danes čakal še drugi neugodni nasprotnik, aktualni prvak iz Linza v svoji dvorani, ki je bil tudi ranjen zaradi petkovega poraza s Celovčani. Toda začetek je bil kar spodbuden za zmaje, ki so v peti minuti povedli z igralcem več, ko je bil pred golom spreten novinec Jaka Ankerst. Dobro minuto kasneje so gosti krenili v hiter protinapad s tremi proti enemu, toda strel Mihe Pesjaka je nekdanji vratar zmajev Alex Westlund zaustavil.

Domači so izenačili v 15. minuti v veliki gneči pred ljubljanskim golom, potem pa so se črna krila razletela po ledeni ploskvi. Po 39. sekundah so prešli v vodstvo, tretjino pa končali z dvema goloma razlike.

Pravi potop Ljubljančanov pa se je začel v drugi tretjini, ko so kar štirinajst minut presedli na kazenski klopi. Linz, ki na prvi tekmi sploh ni dosegel gola z igralcem več v osmih poizkusih, pa je bil tokrat razpoložen tudi v tem elementu, dosegel je štiri gole zapored in v 34. minuti je bilo 7:1. Obetala se je prava katastrofa.

Do konca je slovenskim prvakom uspel le še "kozmetični" popravek z golom Anžeta Ropreta in Scotta Freemana. Zdaj sledi popravljanje forme pred novimi težkimi obračuni konec tedna na spektaklu v Puli proti Medveščaku, ki bo na sporedu v petek, 14. septembra, ter v nedeljo v Tivoliju, kamor prihaja največje presenečenje začetka sezone, hokejisti češkega Znojma.