NHLPA bo predlog predstavilo mesec dni kasneje, ko je je vodstvo lige NHL predstavilo prvi predlog, s katerim želijo igralcem za 20 odstotkov znižati delitev deleža prejetega dobička. Komisar lige NHL Gary Bettman je ob tem dejal, da ga zanima kaj lahko ponudi združenje igralcev.

Bettman je že dejal, da lahko pride do prekinitve vseh dejavnosti v ligi oziroma "lockouta", če ne bodo dosegli dogovora do 15. septembra. Pogajanja sicer trajajo sedem tednov, kaj točno želi NHLPA pa še ni jasno. "Morali bomo počakati in videti. Ne bom poizkušal in špekuliral kaj nam bodo predstavili. Nimam ideje," je povedal Bettman.

Igralci želijo s svojim predlogom vzbuditi pozornost. Na seji in predstavitvi pričakujejo 25 članov, vključno z ruskim zvezdnikom in članom Washingtona Aleksom Ovečkinom, vse podrobnosti pa bodo razkrili javnosti. V ligi NHL igrata dva Slovenca. Anže Kopitar, ki je skupaj z Los Angeles Kings letos osvojil najbolj prestižno klubsko hokejsko lovoriko na svetu Stanleyjev pokal, in Jan Muršak, ki je pogodbeno vezan z Detroit Red Wings.