Rangerji so že pet mesecev "lovili" Nasha, zdaj pa so projekt vendarle dokončali. Zanj so v New Yorku tekmecem, ki so sezono 2011/12 končali na zadnjem mestu NHL z le 65 osvojenimi točkami, odstopili Brandona Dubinskyja, Artema Anisimova ter mladega branilca Tima Erixona, prepustili pa so jim še izbor v prvem krog nabora leta 2013. V New York pa se bo preselil tudi dosedanji član podružničnih moštev Columbusa Steve Delisle.

"Ko sem iskal novo moštvo, se mi je zdela ekipa Rangers idealna. Že zdaj imajo odlično zasedbo, lani so bili sijajni in mislim, da se bom tudi jaz s svojim načinom igre dobro vklopil v ekipo," je ob menjavi okolja dejal Nash, pri 28 letih že petkrat udeleženec tekme zvezd v NHL. Za njim je devet sezon v najmočnejši ligi na svetu, doslej je vse odigral v dresu Columbusa, na 678 tekmah pa je dosegel 291 golov in zbral 259 podaj.

Bostončane bo še naprej vodil Claud Julien

Moštvo hokejske lige NHL Boston Bruins je podaljšalo sodelovanje s trenerjem Claudom Julienom. Lanski prvaki lige NHL so s trenerjem, ki jih je popeljal do prvega naslova v ligi po 39 sušnih letih, sklenili večletno pogodbo, finančnih podrobnosti pa niso razkrili.

Julien je trener Bostona od leta 2007 in je 28. strateg v zgodovini ekipe. V petih sezonah na čelu ekipe je zbral 228 zmag na 410 tekmah. Leta 2009 je prejel nagrado Jack Adams za najboljšega trenerja leta v NHL. Pred prihodom v Boston je Julien v tej ligi že vodil moštvi New Jersey Devils in Montreal Canadiens.