Na Jesenicah rojeni 18-letnik se v domovino vrača po štirih letih igranja v tujini. V mlajših selekcijah se je, z matičnimi HD Jesenice mladi, veselil številnih naslovov državnega prvaka. Že z rosnimi 14 leti je, ob igranju za kadetsko vrsto Jeseničanov, v sezoni 2007/08 prvič nastopil v mladinski konkurenci. Sezono je sklenil z osvojitvijo pokala v obeh starostnih kategorijah, nato pa se mu je ponudila priložnost za odhod v tujino.

Odpravil se je na Češko, kjer je sezono preigral pri ekipi do 18 let iz čeških Budejovic. Sledila je selitev v Salzburg, kjer je z rdečimi biki osvojil naslov državnega mladinskega prvaka severnih sosedov. V Salzburgu je prav tako pričel sezono 2010/11, preden se je vrnil nazaj na Češko. Po opravljeni preizkušnji je okrepil moštvo do 20 let Chomutova. Na severozahodu Češke je ostal tudi v lanski sezoni. V njej je Pesjak dopolnil "hat-trick" mladinskih naslovov državnega prvaka, čeprav zaradi poškodbe v končnici ni mogel pomagati soigralcem na ledeni ploskvi.

Pesjak je vseskozi član slovenske mladinske reprezentance. Pred tremi leti je reprezentanci U-18 pomagal pri vrnitvi v drugi kakovostni razred svetovnega hokeja, predlani pa jo je kot kapetan vodil do drugega mesta v diviziji I. Lani je uspešno branil barve reprezentance U-20 na svetovnem prvenstvu v nemškem Garmisch-Partenkirchnu.