V središču Los Angelesa, ki so ga včeraj za dobro uro obarvali črni in srebrni konfeti, se je zbralo ogromno ljudi, ki so navdušeni pozdravili nove prvake lige NHL, ki so se po ulicah zapeljali v dolgi koloni dvonadstropnih avtobusov brez strehe, prisoten pa je bil tudi velik tovornjak s prikolico (na kateri je bil tudi Anže Kopitar, na posnetku pri 2:05), kot je to v navadi za prvake v profesionalnih ligah v ZDA, s podobnimi sprejemi pa so jih začeli posnemati tudi evropski (predvsem nogometni) klubi.

Po vožnji po ulicah mesta angelov so se kralji še zadnjič v sezoni vrnili v dvorano Staples Center, kjer so se še enkrat zahvalili najbolj zvestim 18.000 navijačem in jim obljubili, da se v jeseni vračajo trdno odločeni, da ponovijo ta zgodovinski uspeh in poskrbijo, da bo junija leta 2013 v mestu nova parada. Takšnih zamisli je tudi Kopitar, ki je množico dvignil na noge z besedami: “To vse skupaj je preveč zabavno, da ne bi tega ponovili. Dajmo, zmagajmo še enkrat!“, kasneje pa nekaj podobnega ponovil še pred novinarji: “Občutki so fantastični! Želiš si, da bi imel vsako leto takšno parado. Uspeh bo zelo težko ponoviti, a verjamemo, da imamo dovolj kakovostno moštvo, da bi nam lahko uspelo.“


Kopitar: "Zmagajmo še enkrat!" (Foto: daylife.com)

Za enega “vrhuncev“ dneva je poskrbel MVP končnice Jonathan Quick, ki sicer slovi po tem, da je dokaj sramežljiv pred kamerami in se v soju luči ne znajde najbolje, zato je pogosto precej redkobeseden. Tokrat pa si je pred veliko množico in v živem prenosu številnih televizijskih postaj, podkrepljen s preveč vrčki piva, privoščil nekaj “prepovedanih“ besed, zaradi katerih so se morali televizijci svojim gledalcem opravičiti. A kdo bi mu zameril, kajne?