Končno vam je uspelo!

Ja, zares je neverjetno. Občutka sploh še ne morem ubesediti, gre za ogromno stvar. Na to sem najprej pomislil. Zagotovo je pred mano zelo uživaško poletje.

To je zmaga, za kakršno se boriš vse življenje, in sedaj je vaša.

Devet mesecev sem molil za to. 25 fantov, ki je dalo vse od sebe – to je prava družina. Fantov nikakor ne morem prehvaliti, vseskozi smo se borili, imeli smo vzpone in padce, a smo zadevo vseeno opravili.

In opravili ste jo doma.

Mislim, da si vsi navijači zaslužijo to zmago enako kot mi. Nanjo so čakali zelo dolgo.

Zdajle ste zelo čustveni, kajne?

Ja. Vrnili so se vsi spomini iz časov, ko sem pričel igrati, ko sem odšel od doma, ko sem prišel v Los Angeles, ko sem šel čez vse preizkušnje. Danes pa smo kralji sveta (on top of the world, op.a.).

Video (v angleščini) si oglejte na tej povezavi.

Največjemu uspehu slovenskega hokeja je bila priča vsa družina Kopitar

Ko se je prva evforija po koncu tekme polegla, je slavje na ledu trajalo še dolgo, Anžetu pa se je tam pridružila tudi vsa družina in dekle, ki so se nato skupaj postavili pred objektiv še ene kamere.

"Vsi si zaslužijo, da so ob meni del teh posnetkov. Zahvaliti se jim moram za vse, saj so me vsi vedno podpirali, hokej pa je bil zame vedno na prvem mestu. Trenutno pa smo vsi na vrhu sveta," je povedal presrečni Anže, ki ga je ob koncu pogovora pohvalil tudi oče Matjaž, ki je trenutno selektor slovenske hokejske reprezentance.

Fotogalerija z odločilne finalne tekme pa je na voljo tukaj.

Danilo Türk čestital Kopitarju: "Vsa Slovenija je ponosna na vas"