"Preživeli smo," je sprva dejal Martin Brodeur in nadaljeval: "Mislim, da nismo igrali naše najboljše tekme, toda našli smo pot do zmage. To so pomembne tekme, posebej doma smo vedeli, da ti fante igrajo res dobro v gosteh." Poln hvale na račun svojega čuvaja mreže pa je bil tudi strelec prvega gola Zach Parise: "Tako zgleda, ko vratar dobi tekmo zate."

"Težko se je pripraviti na tekmo, kot je bila ta. Dve je bilo nujno zmagati. To od tebe zahteva veliko, a je bilo vredno. Mislim, da so se fantje koncentrirali cele dneve," je dodal izkušeni Brodeur, o naslednji tekmi pa je 40-letnik, ki je trikrat osvojil Stanleyjev pokal, povedal: "Zdaj gremo v Los Angeles ter se bomo potrudili, da jim še enkrat uničimo zabavo. Tako blizu so, da osvojijo Stanleyjev pokal, imajo vse te priložnosti, ki jih niso znali izkoristiti. Mi pa bomo skušali le preživeti."

Kopitar in soigralci ostajajo praznih rok, New Jersey še drugič premagal kralje

"Mislili smo, da smo igrali dobro, ko smo stopili na led, po prvi tretjini pa je bilo 1:0. Gremo domov na šesto tekmo, ko bomo morali še bolj trdo delati, da se postavimo v dober položaj," je sporočil napadalec kraljev Colin Fraser.