A za Hrušičane je prava zvezda le eden - Kopi(s)tar. Tudi poraz Kraljev neverjetnega vzdušja na Hrušici ni pokvaril. "Se vidimo v soboto zvečer!" je bil enotni pozdrav odhajajočih v četrtkovo jutro.

Hrušica ima 1.843 prebivalcev, zato je bilo povsem jasno, da so navijači najbolj znanega Hrušičana prišli iz cele Slovenije. Mimogrede, Los Angeles ima več kot 3,8 milijona prebivalcev ... "Z Anžetom sva vrstnika, zares mu privoščim, da je uspel v tistem, v čemer je najboljši. Spomnim pa se, da je bil najboljši tudi v vseh drugih športih, ki smo jih igrali kot otroci. Hrušica že dolgo diha s Kopitarjem, zdaj pa je prišlo do pravega izbruha," je dejal Hrušičan Tilen Rebselj.

Kralji niso izkoristili prve zaključne žogice, Kopitar podajalec pri edinem zadetku kraljev

Prvi navdušenci so se na igrišču sredi Hrušice pod velikim šotorom z velikim platnom začeli zbirati že pozno zvečer, drugi so še s krmežljavimi očmi prikapljali do lesenih miz ob začetku tekme, se pravi okoli druge ure, ko se je šotor že dodobra napolnil. Nekaj jih je prišlo še okoli tretje ure, ko se je deset tisoč kilometrov stran začela prava borba za Stanleyev pokal, ki bo kljub včerajšnjemu porazu Kraljev enkrat prihodnje dni zagotovo čisto zares prišel tudi na Hrušico. Nihče na Gorenjskem o tem ne podvomi niti za hip. "Ne, ne, nobenega razočaranja ni. Le po čudežu lahko Kralji zdaj izgubijo štiri tekme zapored. To se zagotovo ne bo zgodilo," je po tekmi dejala Špela Smolej Milat z Jesenic.

Sredi zadnje tretjine so med navijače prišli člani glasbene skupine Čuki. Sicer pripravljeni na zabavo po zmagi Kraljev, so se tudi po porazu kaj hitro pustili prepričati, da zažingajo vsaj nekaj komadov. Tudi Golica ni manjkala ... Samo dokaz več, da na Hrušici hudega razočaranja res ni bilo in da bo v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah še ena, če ne še večja hokejska veselica.