Odločitev o drugem finalistu finala vzhodne konference lige NHL bo tako padla na sedmi tekmi v noči s sobote na nedeljo. V finale so se že prebili hokejisti New Jersey Devils.

Hokejisti Washingtona so se tako pobrali po porazu v New Yorku, ko so klonili v podaljšku. Aleksander Ovečkin, ki na prejšnji tekmi ni sprožil v okvir vrat niti enega strela, se je tokrat odkupil. Ovečkin je prestolnikom priigral vodstvo že po 88 sekundah tekme. Prednost je na 2:0 v 31. minuti povišal Jason Chimera, poraz rangerjev pa je 51 sekund pred koncem ublažil Marian Gaborik. Izkazal se je tudi vratar Braden Holtby, ki je zaustavil 30 strelov. Henrik Lundqvist je na drugi strani zbral 21 obramb. Ovečkin je dosegel svoj že 30. gol v končnici, s čimer je izenačil klubski rekord Petra Bondre.

"Niti najmanj ne želimo prenehati igrati. Ne želimo prehitro končati sezone. Prepričani smo, da jih lahko premagamo," je bil samozavesten Ovečkin.

V končnici prvenstva severnoameriške hokejske lige tako ostaja le še ena neznanka. Na zahodu se bodo za zaključne boje Stanleyjevega pokala merila Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja in Phoenix Coyotes.