Mimogrede, Olimpija je denar že nakazala. Vrh EBEL je v zadnjih dneh prestavil sestanek direktorjev vseh klubov z 11. na predvidoma 25. maj, vendar ne zaradi Jesenic, pač pa na Dunaju za to obstaja več razlogov. Eden od teh je današnji podpis nove petletne pogodbe z Erste Bank, od katere bodo predvidoma nekaj več cekinov dobili tudi gostujoči klubi v EBEL.

Direktor tekmovanja Christian Feichtinger po prihodu s krajšega dopusta s posebnim zanimanjem spremlja dogajanje okoli gorenjskega kluba, status državnih podprvakov pa je danes po njegovih besedah enak tistemu izpred nekaj mesecev. "Vse ostaja isto. Jeseničani morajo vodstvu EBEL zagotoviti, da bodo odpravili dolgove iz zadnjih sezon. Čakamo na njihov načrt, kako se bodo tega lotili, obenem pa se pod nobenim pogojem ne sme ponoviti zadnja sezona, ko se ni vedelo, ali bodo lahko odigrali zadnjih nekaj krogov," je posebej za Dnevnik spregovoril Christian Feichtinger, ki ni želel napovedovati, ali bo Jeseničanom do petka uspelo zbrati dogovorjeno vsoto denarja.

Na vprašanje, ali je glede usode Jesenic optimističen, ni podal natančnega odgovora. "Moja služba ni biti optimističen ali pesimističen. Kot direktor lige moram skrbeti za njeno stabilnost in urejenost. Pogoji za Jesenice so zelo jasni. Verjamemo, da so celotno zadevo vzeli dovolj resno," pravi Feichtinger.

Po naših informacijah bo Jeseničanom do petka vendarle uspelo zbrati zahtevani denar. V zadnjih letih je vsoto za bančno garancijo brez večjih težav prispeval generalni pokrovitelj Acroni, zato je pričakovati, da bo tako tudi tokrat. Bi pa morala biti to ena manjših težav, s katerimi se dandanes ubadajo v Zgornjesavski dolini. Precej bolj kot zadnja sezona so problematične številne prejšnje, ko so tudi nastali najvišji dolgovi, poleg tega pa Jeseničani vodstvu avstrijskega tekmovanja dolgujejo še okoli 20.000 evrov. Dodajmo, da se v klubu v zadnjem času odpira več opcij, glede katerih je za zdaj še veliko skrivnosti in zahtevajo nekaj dodatnega časa za temeljit premislek.

Z najbolj svežimi informacijami - kot vselej v zadnjih letih - kajpak operira Slavko Kanalec, uradno odhajajoči predsednik, ki za medije spregovori le takrat, ko mu ustreza. Čeprav je bilo obljubljeno, da bo pojasnil vrsto odprtih vprašanj, med drugim tudi kazensko ovadbo zaradi domnevnega izigravanja upnikov, se je intervjuju spretno izmaknil. Kot je pojasnil, je bil konec tedna brez internetne povezave, nedelje ima rezervirane za čas z družino, po telefonu pa noče govoriti, ker se boji nesporazumov. Njegov zadnji predlog je bil prestavitev pogovora na kasnejši čas, "ko bo znanih več stvari", je pa Kanalec sklenil, da morajo na Jesenicah do konca izpeljati nedavno predčasno končano sejo občnega zbora, po katerem so se medsebojni odnosi še bolj skrhali.