V pretesni dvorani jeseniške občine se je pokazala vsa beda kluba, ki že nekaj let živi na robu svojih zmožnosti. Zdaj je jasno že vsakomur, da Jesenicam bije zadnja ura. Potem ko se je občni zbor izrodil zaradi nevzdržnih razmer, toče težkih besed in razgretega ozračja, so se vodilni v klubu zatekli na zaprti sestanek v podjetje Acroni in sprejeli sklep, da se bo upravni odbor vnovič sestal v ponedeljek. Če bo status Jesenic tudi tedaj na mrtvi točki, je pričakovati dokončen pokop kluba oziroma selitev na povsem amatersko raven, ki ne bi zanimala nikogar.

Po besedah Iztoka Klančnika, člana upravnega odbora, morajo na Jesenicah v roku sedmih dni zbrati 50.000 evrov. Takšen je namreč pogoj vrha EBEL, ki od železarjev zahteva mnogo manjšo bančno garancijo za nastopanje v naslednji sezoni kot pred leti. Klančnik pravi, da drugih zahtev vodstvo tekmovanja ni dalo, pa tudi Dunaj ne kaže več signalov, da bi vztrajal pri izključitvi Jesenic iz lige. "Zavedamo pa se, da časa ni več dovolj. Sam ne vidim nikogar drugega kot ravno zdajšnjo upravo, da uredi zadeve. Treba se je zavedati, da tukaj ni niti enega človeka, ki bi ponudil alternativo," je za Dnevnik dejal Iztok Klančnik.

V oči torej močno bode, da jeseniško vodstvo vse od odstopa Slavka Kanalca sredi letošnjega januarja ni našlo pravega moža za predsedniški stolček. Še več, po naših informacijah je imel Kanalec celo pripravljen načrt, da prekliče svoj odstop in znova prevzame vajeti v klubu s polnimi pooblastili. Menda zaradi svojega vpliva v podjetju Acroni, a si je po enajstih minutah kar sam preprečil vnovičen skok na vrh. Poleg tega so člani kluba (na občnem zboru jih je bilo 22 od 41) nameravali izvoliti še nekaj znanih gospodarstvenikov z gorenjskega konca za nove člane upravnega odbora, a kaj, ko več od imenovanja verifikacijske komisije pri uvodni točki niso mogli.

Uprava kluba je v kasnejšem pismu za javnost zapisala obžalovanje, da sklic občnega zbora ni bil uspešen. S prstom so pokazali na nadzorni odbor kluba, ki je po njihovem preprečil dokončanje seje. "11. maja bi se morala vodstvu EBEL predstaviti nova uprava kluba, ki bi predložila tudi predlog sanacijskega programa, to pa je sedaj skoraj nemogoče," so zapisali in sklenili, da si bodo kljub vsemu prizadevali za ohranitev hokeja na Jesenicah.