Madžari so na ljubljanskem SP dosegli še drugo zmago, Ukrajinci pa so doživeli že drugi poraz. Za vzhodnjake je bil kot proti Avstrijcem znova usoden slab začetek, saj sta za naše vzhodne sosede že v prvi tretjini zadela Nikandrosz Galanisz in Ladislav Sikorcin, prednost dveh golov pa so Madžari nato zadržali do zadnjega dela igre.

Ukrajina je v zadnji tretjini prek Aleksandra Pobjedonoscova znižala izid na 1:2, Madžari pa so nato v 52. minuti zapravili kazenski strel in tekma je dobila napeto končnico, kjer je Janos Vas vendarle potrdil madžarsko zmago z zadetkom na prazna vrata v 59. minuti.

Ukrajinci so si z dvema tesnima porazoma verjetno že zaprli vrata do napredovanja, bodo pa v tem boju skoraj zagotovo Madžari, ki naj bi se za napredovanje borili predvsem z Avstrijo in Slovenijo.

Avstrijci sedemkrat premagali Murphyja

Na popoldanski tekmi med našimi severnimi sosedi in Veliko Britanijo je bilo že po prvi tretjini jasno, da bodo Avstrijci verjetno prišli do novih treh točk. Odločilen je bil interval med 8. in 10. minuto, ko so v manj kot dveh minutah Avstrijci trikrat matirali Stephena Murphyja, ki je včeraj branil precej bolje, danes pa le 75-odstotno. V nadaljevanju se Britancem nikoli več ni uspelo vrniti v tekmo in na koncu so prejeli celo sedem zadetkov.

Pri Avstriji sta se z dvema zadetkoma izkazala Manuel Latusa in Gregor Baumgartner, v britanski izbrani vrsti pa je bil tudi danes razpoložen Colin Shields, ki je sodeloval pri vseh treh golih svoje ekipe (dva gola in podaja).

Prva tekma Slovenije na SP Šport TV prinesla rekord

Svetovno prvenstvo divizije I (skupina A) v hokeju na ledu je že prvi dan postreglo z rekordom gledanosti na Šport TV. Srečanje med Slovenijo in Veliko Britanijo si je ogledalo kar 250.000 gledalcev.

Tekmo v Areni Stožice, ki je bila na sporedu v nedeljo, si je ogledalo 250.000 gledalcev, po podatkih je gledanost izstopala na ciljni skupini moških, starih od 25 - 55 let. Najvišji zabeležen rating je bil 9,5%, delež gledalcev med 20. in 22. uro pa je bil 8,5%.