Sezona v ligi Ebel se je za ljubljanske hokejiste končala na peti polfinalni tekmi. Pred potjo v Linz so v taboru iz Tivolija vedeli, da morajo zmagati, če želijo ostati v boju za finale, saj je tekmec vodil s 3:1 v zmagah. Kljub pogumni predstavi, v kateri Linz Olimpije ni nadigral, pa je bila avstrijska ekipa le močnejša ter se je na koncu z zmago s 5:2 zasluženo uvrstila v finale. Za zdesetkano zasedbo zeleno-belih pa je bila že uvrstitev med štiri najboljše v ligi lep dosežek.

Pri domačih se je v postavo vrnil povratnik po poškodbi Patrick Leahy, trener gostov Hannu Järvenpää pa je imel na voljo enako zasedbo kot na zadnji domači tekmi, ko so zmaji z zmago izsilili nocojšnji obračun v Linzu. Tokrat so se na gostovanje za razliko od prejšnjih dveh tekem odpravili šele na dan tekma, kar pa na koncu tudi ni prineslo želelne spremembe.

Začetek je bil podobne kot na prejšnji tekmi v tem železarskem mestu. Kljub zavedanju, da jih "odnese" prav slab začetek, so si gostje spet privoščili napako že v zgodnjem obdobju tekme. Daniel Oberkofler je v tretji minuti izkoristil preveč prostora pred vrati tekmecev in premagal Matijo Pintariča. Zmaji so nato skušali predvsem s protinapadi presenetiti Alexa Westlunda, v obrambi pa so nadaljevali bolj zbrano. Linz tako ni izkoristil minute prednosti dveh igralcev sredi tekme, a je zato v 19. minuti, ko je bil na klopi za kaznovane Brad Cole, za 2:0 poskrbel Danny Irmen.

Že v 23. minuti nadaljevanje so si gostje priigrali gol upanja; John Hughes je dolgo iskal prostega soigralca in našel branilca Domna Vedlina, ta pa je z dveh metrov meril neubranljivo. A slovenska ekipa je potrebovala izenačenje in gole za vodstvo, tako da se je odprla, bolj tvegana igra v obrambi pa je sadove prinesla domačim. Irmen in Mike Oulette po samostojnih prodorih nista ukanila Pintariča, drugače pa je bilo v 34. minuti, ko je zadel Martin Grabher Maier. Za Ljubljančane je nekaj minut pred koncem drugega dela priložnost za gol zamudil Jamie Fraser, nov prodor Linza pa se je končal s ploščkom v mreži Pintariča in sodniškim ogledom akcije. Ko so gol Justina Kellerja priznali, je bilo jasno, da Olimpijo čaka zelo težko delo v zadnjih 20 minutah.

Predali pa se zmaji še niso, saj so, znova po navezi Hughesa kot podajalca in Vedlina kot strelca, še enkrat znižali. Izid 2:4 v 43. minuti je obetal morebitni preobrat, toda pravih nevarnih akcij ni bilo več. Domači hokejisti so brez težav nadzirali tekmo, ko pa je Keller deset minut pred koncem povišal na 5:2, je bil finalist praktično že znan. Bolj zaradi lepšega se je Järvenpää že pet minut pred koncem odločil za tipično hokejsko potezo ob lovljenju zaostanka in iz vrat potegnil Pintariča, vendar tudi igra 6-5 ni več prinesla spremembe izida, navdušeni domači navijači pa so svoje hokejiste nagradili s stoječimi ovacijami in vzkliki "finale, finale!"

Ljubljančani se bodo morali zdaj osredotočiti še na domačo končnico: že naslednji teden bosta na sporedu polfinalni tekmi, njihov tekmec bo Maribor. Drugi par je Acroni Jesenice - Triglav. Boljši ekipi iz teh obračunov se bosta uvrstili v veliki finale, ki ga bodo letos igrali na pet tekem, prva bo 26. marca.