Kaj je odločilo zmagovalca?

Na ledu smo pustili vse atome moči, a na koncu smo dobili nesrečen gol. Težko je ubraniti, če nekdo pred golom spremeni plošček. To so zadetki, ki so značilni za Linz. Ni prvi takšen, ki so ga zabili na tak način.

Kljub temu ste prišli do izenačenja po zaostanku z 1:3. Ste ob tem morda porabili preveč moči?

Linz je disciplinirana ekipa, ki ne pusti nasprotniku, da pride do situacij z igralcem več v tranziciji iz obrambe v napad. Naši polfinalni tekmeci niso bili zaman prvi po rednem delu. Veliko energije smo morali vložiti, da smo prišli do izenačenja, nato pa smo zaspali v podaljšku. Kljub temu smo prikazali dobro predstavo. Veliko smo drsali in imeli obilo priložnosti, a nam ni uspelo.

Zdaj vas čaka težka naloga, saj morate dobiti vsaj dve tekmi v Linzu, če želite dobiti serijo. Bo to pretežko?

Igrati bomo morali tako, kot smo v Tivoliju. Obramba mora biti disciplinirana, saj bomo do priložnosti v napadu zagotovo prišli. Linz se bo doma še bolj odprl, zato moramo graditi na trdni obrambi, nato pa zapretiti iz hitrih protinapadov.

Prvič po poškodbi ste stopili na led. Je bilo kaj težav?

Fizično nisem imel nobenih problemov. Potreboval sem sicer dve menjavi, da sem ujel pravi ritem. Ni bilo težav, tudi trener mi je ponudil veliko priložnosti za igro. Bil sem kar presenečen, da sem toliko igral, a s kondicijo nisem imel nobenih težav. Svoje naloge sem izpolnil.