Kralji imajo na razpredelnici zahodne konference lige NHL le točko manj od mesta, ki jih še pelje v končnico.

Junak tekme v slovitem športnem hramu Staples center je bil Jeff Carter, ki je dvakrat zadel v polno, v 23. in 34. minuti. Carter je bil poleti iz Philadelphie zamenjan v Columbus, 23. februarja pa postal član Los Angelesa, potem ko so ga kralji zamenjali za Jacka Johnsona. To sta bila njegova prva zadetka v majici kraljev. Anaheim je hitro odgovoril in znižal na 3:2, vendar mu ni uspelo izenačiti. Na koncu je s strelom v prazno mrežo in s svojim 19. golom sezone zmagovalca potrdil Kopitar.

Uvodni zadetek je dosegel kapetan Dustin Brown, kar je njegov peti gol v štirih tekmah. Odlično se je znova odrezal Jonathan Quick, ki je ubranil 29 strelov. Los Angeles je dobil štiri od petih tekem z Anaheimom v tej sezoni.

V Los Angelesu pričakujejo, da bodo s Carterjem v svojih vrstah sedaj lahko nekoliko razbremenili slovenskega centra Kopitarja. "Dobro mi je poznano stanje, v katerem je trenutno ekipa. Bijemo boj na vse ali nič. Vsaki dve točki sta zelo pomembni. Zelo dober občutek je, ko sem zadel in tako pomagal moštvu pri zmagi," je dejal Carter.

Ostali izidi: Boston Bruins - New York Islanders 2:3, Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 1:3, Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 3:4 (podaljšek), Florida Panthers - Nashville Predators 1:3, Phoenix Coyotes - Columbus Blue Jackets 2:5, Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins 1:5, Vancouver Canucks - Buffalo Sabres 3:5, San Jose Sharks - St. Louis Blues 1:3.