Pred Ljubljančani je bila danes najpomembnejša tekma sezone. Imeli so izjemno priložnost za uvrstitev v polfinale, po drugi strani pa jim manjka športne sreče: na prejšnjem dvoboju v Szekesfehervarju se je na seznam poškodovanih uvrstil še prvi vratar Jean Philippe Lamoureux. Vseeno pa so zmaji danes še enkrat prekosili same sebe ter si prigarali uvrstitev v polfinale in obenem poskrbeli za novo hokejsko vročico v Ljubljani.

Pomembnost tekme so začutili tudi navijači. Dvorana je bila tokrat polna do vrha in čez, gledalci pa so že sredi prve tretjine vstali in dvoboj do konca spremljali na nogah. Pomoč s tribun so zmaji tudi potrebovali, kajti začetek je bil nervozen in na trenutke nezbran, Madžari pa so takoj vse moči usmerili proti vratom domačih, ki jih je po sili razmer (Matija Pintarič je prav na tej tekmi odslužil zadnjo od šestih tekem prepovedi igranja) branil šele 20-letni Matic Boh. Po silovitih pritiskih Sape v uvodnih minutah, med drugim je Istvan Sofron zadel vratnico, so gostje povedli po samostojnem prodoru Martona Vasa sredi tretjine. Toda gol ni zmedel zeleno-belih, njihova igra je postajala vse boljša, Eric Pance in Brock McBride sta zamudila lepi priložnosti za gol, najpomembnejše pa je bilo, da je v 16. minuti po plošček v mrežo moral tudi Adam Munro. Po strelu Igorja Cvetka je pred golom smer ploščku spremenil Ken Ograjenšek in poln Tivoli je prvič eksplodiral od navdušenja.

Podobno je bilo v nadaljevanju. Olimpija je postajala vse bolj samozavestna, nevarni napadi so se kar vrstili. Vratar Boh je sicer na drugi strani v obrambi nekajkrat posredoval slabše, pa se nato odkupil z dobrimi posredovanji. Domači so zdržali prvo madžarsko prednost igralca več, sami pa so nato ob "power-playu" v 29. minuti poskrbeli za novo vodstvo, kapetan Aleš Mušič je odbiti plošček zadel v zraku in poslal za hrbet Munroja. Toda Sapa je prežala na vsako napako domačih, eno pa izkoristila takoj zatem v 30. minuti, ko so imeli domači spet igralca več, toda Vas jim je ušel in zadel. A so se znova pobrali, na krilih občinstva spet nekajkrat nevarno zapretili, zadeli pa v 38. minuti. McBride je bil v nevarni akciji pred vrati, gostje so ga podrli in sodnik je dosodil kazenski strel, ki ga je Brock uspešno izvedel in poskrbel za vodstvo s 3:2. Justin Taylor, John Hughes in David Sefič pa so nato še dodobra namučili Munroja, a je ostalo pri tesnem vodstvu domačih.

A ne glede na vse, kar je bilo v igri Ljubljančanov dobrega, tudi v zadnji tretjini so narekovali ritem in bili nevarnejši, je spet zadoščal trenutek nepozornosti, pa so bili Madžari spet v igri. V 47. minuti je namreč Harlan Pratt, lani igralec Olimpije, dobil preveč prostora ob modri liniji in z močnim strelom matiral Boha. Pomembnost zadnjih minut je obema ekipama narekovala nekoliko previdnejšo igro, želja pa je bila večja pri domačih. Prvega "power-playa" v zadnjem delu v 54. minuti niso izkoristili, ko pa so Madžari nato namenoma poslali plošček z ledu in dobili še eno kazen, je Mušič slabe tri minute pred koncem po strelu Hughesa ploščku v zraku spremenil smer in končal je v mreži, kapetan pa je s svojim drugim zadetkom na srečanju poskrbel za pravo norišnico na tribunah. Obupana Sapa je skušala v zadnji minuti še brez vratarja, toda ostalo je pri tesni zmagi domačih. Navdušeni gledalci še dolgo niso hoteli iz dvorane, slavje po uvrstitvi v polfinale pa je spomnilo na zlate čase ljubljanske ekipe iz njene prve sezone v tem tekmovanju.

Nasprotnik Olimpije v polfinalu še ni znan. KAC je s 5:2 ugnal Salzburg in slavil zmago v seriji s 4:2, Dunajčani pa so doma s 4:3 ugnali Linz in izsilili sedmo tekmo. V primeru da se v polfinale uvrsti Linz, bodo avtrijski železarji tudi nasprotniki Olimpije, če pa Dunaj še enkrat preseneti, se bodo zmaji pomerili s Celovčani. Medveščak je že nekaj dni prost, saj je v četrtfinalu s 4:0 ugnal Znojmo.