Moštvo iz Los Angelesa se je zato odločilo, da Columbusu odstopi branilca Jacka Johnsona in izbor v prvem krogu letošnjega nabora ali nabora prihodnje leto, v zameno pa dobijo 27-letnega kanadskega centra Jaffa Carterja, ki je bil leta 2003 na naboru s strani Philadelphie izbran v prvem krogu kot 11.

Carter je za letalce prvič zaigral v sezoni 2005/06 in je za isti klub nastopal vse do konca lanske sezone, nato pa se je preselil v Columbus. Njegova najboljša sezona je bila 2008/09, ko je na 82 tekmah dosegel 46 golov in 38 podaj, letos pa je na 39 tekmah v dresu Columbusa, ki je daleč najslabša ekipa v ligi, dosegel 25 točk (10 zadetkov in 15 podaj). Carter je izpustil dobršen del sezone zaradi zlomljene noge in izpahnjene rame, na zadnji tekmi Columbusa pa se je izkazal s tremi zadetki, zato v Los Angelesu upajo, da bo takšno formo prinesel tudi v Kalifornijo.

Kralji so v zadnjih tednih izjemno neučinkoviti. Na dosedanjih 61 tekmah so letos dosegli le 129 zadetkov, kar je najslabši učinek v ligi. Ostala moštva, ki bodo igrala v končnici so povečini vsa dosegla že preko 150 zadetkov, najbolj učinkovita moštva v ligi pa so že prek številke 190. Kopitarja in soigralce vsaj nekoliko rešuje odlična obramba (4. v ligi) in vratar Jason Quick.

“Že poleti pred sezono sem vedel, da nam manjka en dober napadalec. A niti slučajno si nisem misli, da bomo najmanj učinkovita ekipa v ligi,“ je očitne razloge za menjavo igralcev omenil tudi menedžer kraljev Dean Lombardi.