Po spodbudni predstavi na drugi četrtfinalni tekmi lige Ebel, ko so ljubljanski hokejisti zmagali po podaljšku in prvič v sezoni doma premagali madžarsko Sapo Fehervar ter izid v zmagah izenačili na 1:1, so se zmaji optimistično odpravili v Szekesfehervar. Toda na Madžarskem se jim je godilo podobno kot na prvi tekmi in Sapa je z visoko zmago 8:1 spet povedla v seriji na štiri zmage. Ekipi se bosta zdaj znova pomerili v Ljubljani, četrta tekma bo v nedeljo ob 17.30 v dvorani Tivoli.

Optimizem Ljubljančanov - v postavi ni bilo sprememb glede na drugo tekmo v Ljubljani (na najnovejšem seznamu poškodovanih sta še vedno Žiga Pance in Scott Hotham), na klopi pa je bil spet trener Hannu Jarvenpää, ki je odslužil kazen dveh tekem prepovedi vodenja ekipe z zadnje tekme rednega dela proti Salzburgu - se je hitro končal.

Že v tretji minuti so Madžari izvedli prvo nevarnejšo akcijo in Andras Benk je prvič premagal Jeana Phillipa Lamoureuxa. Scenarij je bil nato zelo podoben kot na prvi tekmi. Madžarski hokejisti so zelo hitro, tokrat po dobri minuti, zadeli še drugič in nakazali, da se bodo gostje iz Slovenije le težko pobrali. V nadaljevanju prvega dela je domačim stekla še igra z igralcem več in dve kazni za ljubljanske igralce sta pomenili, da je moral Lamoureux še dvakrat po plošček v svojo mrežo.

Nič bolje ni bilo v nadaljevanju. Ko je v 26. minuti Andras Horvath povišal na 5:0, so domači navijači začeli slaviti, zmajem pa je bilo jasno, da je tekma dokončno izgubljena. V večjem delu druge tretjine so tako zadovoljni domači ljubitelji hokeja in precej manj zadovoljna peščica gostujočih lahko videli predvsem polno klop za kaznovane ter dva pretepa, po katerih so se v 38. minuti na kazenski klopi hkrati znašli John Hughes, Miha Verlič, Boštjan Goličič in Jamie Fraser.

Golov v drugem delu ni bilo več, madžarski stroj pa je spet stekel takoj na začetku zadnje tretjine. Takrat je bil v vratih gostov že Matic Boh, ki je po kazni Matiji Pintariču v tej seriji drugi vratar zeleno-belih, sedmi gol Sape pa je sledil v 43. minuti. Petr Šachl je minuto pozneje poskrbel vsaj za častni zadetek, za piko na i tekmi, ki jo bodo ljubljanski hokejisti morali takoj pozabiti, pa je dve minuti pred koncem poskrbel Ladislav Sikorcin.

"Dobro so nas prebrali, zaprli so sredino igrišča in nismo mogli igrati. Ko so ustavili našo igro, so jim stekli še protinapadi. A to je končnica, vseeno je, ali izgubiš za sedem golov ali za enega, minimalen poraz morda še bolj boli. Tekmo moramo pozabiti in se pripraviti na naslednjo doma," je po porazu dejal kapetan zmajev Aleš Mušič.

Na drugih dvobojih je zelo blizu napredovanju Medveščak, ki je danes s 5:0 premagal Znojmo in povedel s 3:0 v zmagah, Salzburg je s 4:2 premagal Celovec, Linz pa s 3:0 Dunaj, oba sta povedla z 2:1 v zmagah.