Kakšno je vaše mnenje o hokejskem agentu Ingu Ribitschu?

Ingo Ribitsch je hokejski agent, ki je na Jesenice v preteklih sezonah pripeljal večino tujih igralcev in trenerjev. Poleg tega si je prizadeval tudi krojiti politiko kluba, s čimer pa se v upravnem odboru nismo strinjali.

So vam poznane metode ustrahovanja, ki naj bi jih bili deležni tuji hokejisti, bivši trener Heikki Mälkiä in njegova zaročenka?

O kakršnem koli ustrahovanju mi nihče od navedenih ni nikoli poročal ali potožil. S tem do nedavnih zapisov nisem bil seznanjen. Še manj pa bi jih lahko potrdil. Edine grožnje, ki jih poznam, so bile dane članom upravnega odbora in tudi meni osebno, zaradi česar sem tudi odstopil kot predsednik upravnega odbora kluba. Vsako nasilje strogo obsojam in zavračam. Zato smo tudi odgovorno ravnali in podali prijave na pristojne organe.

Ste že kdaj slišali, da na Jesenicah obstaja zasebna policija?

Tega nisem nikdar slišal in mi stvar ni poznana.

Je kdo iz kluba naročil, naj zasebna policija ustrahuje tuje hokejiste, bivšega trenerja Heikkija Mälkiäja in njegovo zaročenko?

Ne.

Torej tudi sami niste imeli nič s tem?

Ne. Ne razumem niti morebitnega motiva, zakaj bi kdor koli počel kaj takega. Trener in igralci so s klubom v pogodbenem razmerju, iz katerega izhajajo pravice in dolžnosti. Nesmisel tej navedbi pa še dodatno daje motiviranost vprašanja o ustrahovanju trenerjeve zaročenke.

Zakaj kljub odstopu z mesta predsednika kluba podpisujete odpustnice trenerjem?

Po mojem odstopu člani upravnega odbora še niso izvolili predsedujočega. Neformalno je pobudo prevzel župan Tomaž Tom Mencinger, vendar sem formalno še vedno odgovorna oseba in edini, ki lahko podpisuje dokumente. Zagotovil sem, da bom ravnal odgovorno, da bo delovanje kluba nemoteno naprej do izvolitve novega predsednika, in tako tudi postopam. Si pa želim, da bi bilo čim prej izvoljeno novo vodstvo.

Tudi sami menite, da je bila zadnja tekma Jesenic v letošnji sezoni EBEL na Dunaju zrežirana?

Na tekmi nisem bil prisoten niti nisem športni strokovnjak, da bi sodil, ali se je to res zgodilo ali ne. Zato tega ne morem komentirati. Vsekakor pa menim, da si nihče ne bi smel privoščiti tovrstnega nešportnega ravnanja. 

Preberite še:

Ribitsch: Na Jesenicah deluje zasebna policija - Gre za škandal in diktaturo najhujše oblike!