Ljubljančani so drugi del sezone, ko se ekipe v prvi skupini borijo za čim boljše izhodišče - končnico pa si je šesterica že zagotovila -, začeli slabše, kot so pričakovali. Na prvem gostovanju so izgubili v Szekesfehervarju, danes pa jih je čakal dvoboj še pri vodilni ekipi iz Linza, ki je bil po dveh domačih zmagah v tej sezoni (4:2 in 4:0) tudi tokrat favorit.

Vlogo favorita so črna krila začela hitro uresničevati. Že v 90. sekundi so izkoristili igro z igralcem več, potem ko je bil že v 52. sekundi izključen Damjan Dervarič, ker je plošček poslal z ledu. Tudi po vodilnem zadetku so domači pritiskali, toda Jean Phillipe Lamoureux se je izkazal z nekaj odličnimi obrambami. Brez priložnosti pa niso bili niti zmaji. V 18. minuti je najprej Miha Verlič z leve strani zadel okvir vrat domačih, v nadaljevanju pa je vratar Alex Westlund ubranil strel Ericu Pancetu iz bližine.

V drugem delu so večkrat zapretili gostje. Najprej je Eric Pance poskusil iz podobnega položaja kot v prvem delu, a je bil vratar spet boljši, v 30. minuti pa je bil Westlund zmagovalec še v boju z Johnom Hughesom. Domači so tik pred koncem tretjine ob igri z igralcem več povišali vodstvo.

Ljubljančani so v zadnjem delu še pritiskali, a je Westlund vse ploščke polovil. Domači so nato deset minut pred koncem nekoliko srečno prišli do vodstva 3:0, ko je plošček po strelu Gregorja Baumgartnerja zadel Briana Leblerja in presenetil Lamoureuxa. Zadnji gol pa so hokejisti Linza dosegli na prazen gol, saj so gostje ob igri z igralcem več skušali pritisniti, a je Phillip Lukas ušel po levi stani in dosegel končnih 4:0.

V petek čaka Ljubljančane prvi domači obračun v drugem delu, tekma z zagrebškim Medvešakom.

Mladi železarji brez moči proti Dunajčanom

Po burnem tednu dni so hokejisti Acroni Jesenic pred domačimi gledalci odigrali prvo tekmo drugega dela prvenstva. V skupini, ki se bori za preostali dve mesti v končnici, je v dvorani Podmežakla gostovala ekipa Vienna Capitals. Železarji, ki še dan pred tekmo niso vedeli, kakšna bo njihova usoda v nadaljevanju sezone, so se upirali po najboljših močeh, na koncu pa morali priznati premoč favoriziranim gostom z 1:4.

Jeseničani so pogumno začeli tekmo, prvo priložnost pa so imeli gostje. Michal Fikrt je ubranil strel Daniela Nagelerja. Anže Kuralt in Jan Berčič sta poskušala pri domačih, Reinhard Divis je bil obakrat na mestu. Fikrt se ni dal po strelu Nathana Robinsona iz neposredne bližine. Dunajčani so bili v nadaljevanju prve tretjine dvakrat neuspešni z igralcem več, Berčič je v zadnjih sekundah prodrl po desnem krilu, Divis pa ni dovolil presenečenja.

V 20. sekundi druge tretjine je Johnathan Ferland hitro prodrl v napadalno tretjino, preigral Fikrta in dosegel prvi gol na tekmi. Pol minute pozneje je imel Antti Pusa priložnost za izenačenje, veselje v Podmežakli pa je preprečil Divis. Ponoven dvoboj med Fikrtom in Ferlandom, ko so gostje napadali z igralcem več, je tokrat pripadel češkemu vratarju v jeseniških vrstah. V 28. minuti so imeli Dunajčani minuto in 41 sekund dva igralca več na ledu. Po 12 sekundah je Andre Lakos s strelom od daleč povišal vodstvo gostov. Avstrijski reprezentant je pol minute pozneje na podoben način zadel še za 0:3. V 31. minuti so imeli nato slovenski prvaki 45 sekund dva igralca več. Jure Dolinšek je z močnim strelom oplazil vratnico, Jeseničani pa zaostanka niso znižali. V zadnji minuti srednje tretjine je Andre Lakos zadel še okvir vrat domačih.

V 46. minuti je Pusa z močnim in natančnim strelom premagal Divisa in vendarle dosegel gol za rdeče. Sredi zadnje tretjine so imeli železarji priložnost, da dosežejo gol priključka ob igri z igralcem več. Benoit Gratton in Ferland sta pobegnila v protinapad z igralcem manj in slednji je v 54. minuti s svojim drugim golom na tekmi povišal vodstvo gostov na +3. Fikrt pa je z zanesljivo obrambo preprečil "hattrick" Lakosu.

Acroni Jesenice bodo v petek odpotovale v Znojmo, v nedeljo pa jih v Podmežakli čaka karavanški derbi z Beljačani.