Kje je glavni razlog za odločitev?

V slabih razmerah v klubu. Od avgusta do januarja nismo dobili niti ene celotne plače. Stanje je precej bolj zapleteno, kot smo si sprva predstavljali. Po odstopu predsednika Kanalca se dejansko ni več vedelo, kdo je človek z izvršilno pravico. Nihče nam ni znal odgovoriti na številna vprašanja, zato sem se dokončno odločil za prestop.

Pravite, da denarja ni bilo, a Kanalec je večkrat tudi javno govoril nasprotno.

Zelo težko je bilo poslušati stvari, ki niso bile resnične. Skorajda ne verjamem, da o ključnih stvareh ni vedel ničesar. Šlo je predvsem za to, da bi javnost dobila drugačno sliko, kot je bila v realnosti. Nazadnje je obljubil, da bomo 15. januarja dobili zamujeni denar, a je tudi to padlo v vodo.

Kako ste kot kapetan komunicirali z njim?

Ko sva sestankovala, sva našla veliko rešitev. Pobude so bile predvsem z njegove strani. Na mizi je bila vselej ideja, kako naprej, a od tega ni bilo realiziranega niti deset odstotkov. Igralci smo mu verjeli na besedo, imeli upanje v boljši jutri.

Ste imeli občutek, da si je predsednik kupoval čas, da je zavlačeval?

Čas si je kupoval že na začetku sezone, zato so tujci tudi odšli z Jesenic, ker se ni nihče od njih pretirano ukvarjal s težavami kluba. Prepričan sem, da je Kanalec vedel, kakšne težave ga čakajo, zato je skušal narediti vse, da bi šli meseci čim hitreje mimo.

Prejšnjo sredo ste bili tudi sami na sestanku z vrhom lige, kjer je EBEL ponudila denar za rešitev sezone.

Vodilni možje lige so s Kanalcem sklenili sporazum. Predsednik je pokazal namero, da se bo držal sklepov s sestanka. Kajpak sem tudi sam dobil občutek, da je rešitev blizu, da je denar končno na razpolago. To sem povedal tudi igralcem na četrtkovem dopoldanskem treningu, vendar smo bili kmalu zatem obveščeni o Kanalčevem odstopu.

A tega vam ni povedal v obraz, kajne?

Res je. Hokejisti smo želeli, da bi nekdo od vodilnih prišel v slačilnico in nam pojasnil, kaj se dogaja, vendar ves dan nismo dobili niti enega signala. Direktor lige Christian Feichtinger me je osebno poklical, ker je hotel dobiti zagotovilo, da bo moštvo odšlo na petkovo tekmo v Gradec.

Menda tudi drugi igralci na Jesenicah mrzlično iščejo nove delodajalce?

Težko rečem kar koli. Veliko se je govorilo. Zagotovo je vsem težko. Tudi meni ni bilo lahko oditi, saj sem živel z ekipo v dobrem in slabem. Imeli smo nešteto sestankov, a je vsaka stvar pogorela v nekaj dneh. Enostavno nisem imel več energije, da bi se spopadal s težkim stanjem. Zelo mi je žal navijačev. Škoda, da se odnosi med Kanalcem in privrženci hokeja niso vzpostavili na pravi način. Bilo je premalo komunikacije, predvsem s strani predsednika.

Morda že razmišljate, kako priti do obljubljenega denarja?

Nekaj možnosti, da bomo dobili izplačilo denarja, še obstaja, sicer bomo uporabili pravna sredstva. Je pa tako, da igralci težko rešimo klub. Lahko samo vztrajamo.