Direktor lige Christian Feichtinger ni želel razkriti podrobnosti o tem, kaj se dogaja na relaciji klub - vodstvo lige. Dejal je le, da je še najmanj težav pri povsem športni plati, saj so igralci jasno izrazili stališče, da si želijo dokončati sezono. Odločitve o tem, kakšna bo tekmovalna usoda jeseniškega kluba v razširjenem avstrijskem prvenstvu, pa ne more sprejeti sam, tako da bo odločitev o nadaljnjem sodelovanju kluba predvidoma padla v ponedeljek dopoldne po sestanku članov upravnega odbora lige in avstrijske hokejske zveze.

A vrata za Jeseničane še niso zaprta, čeprav imajo v vodstvu lige veliko težav že s tem, da po odhodu predsednika kluba Slavka Kanalca sploh najdejo sogovornike, ki so na slovenski strani pristojni za reševanje zapletenega položaja. Je pa direktor lige dodal, da obstaja skupina, ki si prizadeva za rešitev jeseniškega kluba.

Liga Ebel je sicer konec tedna klubu poslala ultimat, da mora potrditi igranje v drugem delu lige in zagotoviti nekatere garancije, sicer ga čaka izključitev. Predvsem bi morali v klubu zagotoviti, da bodo nemoteno in v skladu z vsemi zahtevami tekmovanja izpeljali še štiri domače tekme ter da se bodo udeležili še štirih gostovanj, ki jih čakajo v drugem delu sezone.

Drugi del lige Ebel se je sicer začel danes brez Acroni Jesenic, ki so bile v prvem krogu drugega dela v skupini, kjer se borijo za dve prosti mesti v končnici, po tekmovalnem razporedu kot zadnjeuvrščeno moštvo rednega dela proste.