Kanadčan srbskega rodu Milan Lučić je dvakrat zatresel mrežo Toronta, Čeh David Krejči pa je enemu zadetku dodal še dve asistenci. Tim Thomas je v vratih aktualnih lastnikov najbolj prestižne hokejske lovorike na svetu Stanleyjevega pokala zbral 34 obramb.

Vodilno moštvo zahodne konference Minnesota Wild je v gosteh v kanadski provinci Alberta po kazenskih strelih s 3:2 odpravilo Edmonton Oilers. Minnesota se je z zmago presenetljivo zavihtela na prvo mesto v ligi NHL ter za eno točko prehitela vodilno moštvo vzhodne konference Pittsburgh Penguins. Zmagoviti gol je prispeval Kyle Brodziak v šestem krogu kazenskih strelov.

Detroit Red Wings, ki za Minnesoto na razpredelnici zaostaja dve točki, je doma ugnal ekipo Tampa Bay Lightning s 4:2. Domači zmagi so vpisali tudi hokejisti Colorado Avalanche, ki so bili boljši od New Jersey Devils (6:1), ter Anaheim Ducks, ki so premagali Montreal Canadiens (4:1).

Moštvo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bo v noči na petek na domačem ledu dvorane Staples Center gostilo ekipo Floride.