Uvod dvoboja je pripadel gostom, ki so jih v Tivoliju spremljali tudi številni navijači. Domači niso izkoristili prve številčne prednosti, v četrti minuti pa je vratarja Jeana Phillipa Lamoureuxa dvakrat rešila vratnica. Toda po tretji vratnici Zagrebčanov se je plošček v peti minuti po strelu Saše Martinovića le odbil v mrežo. Sledil je boksarski vložek, ki ga je proti Pascalu Morencyju dobil Boštjan Groznik, a je moral zaradi poškodbe predčasno končati tekmo, toda nadaljevanje na ledu je bilo še vedno v znamenju rahle zagrebške premoči. Ljubljančani so se ubranili ob igri z igralcem manj, toda kot že velikokrat v tej sezoni so bili brez prave ideje ob svojih igrah 5-4. Šele ob koncu tretjine je moral ob nevarnem strelu Anžeta Ropreta prvič resneje posredovati tudi Kristan.

Nadaljevanje domačih je bilo boljše, čeprav je najprej za hladen tuš ob igralcu več poskrbel Ryan Kinasewich. Toda odgovor zmajev je bil hiter, Žiga Pance je znižal na 1:2, sledil pa je pritisk domačih, ko je moral Kristan večkrat pokazati vse znanje. A morda ključni trenutki ljubljansko-zagrebškega obračuna so bili sredi tekme, ko so imeli domači minuto in 45 sekund dva igralca več, toda niso zadeli. Sledilo je nekaj hitrih akcij na obeh straneh, počasi pa so pobudo spet prevzemali gostje, a je bil Lamoureux zmagovalec dveh dvobojev z nekdanjim zmajem Frankom Banhamom. Sledila je kazen igre za grobega Morencyja, toda petminutne prednosti igralca več domači spet niso znali izkoristiti in na zadnji odmor so kljub nevarnima poskusoma Igorja Cvetka tik pred iztekom tretjine odšli z golom zaostanka.

Čeprav so gostitelji v zadnji tretjini pokazali željo po izenačenju, pa so bili gostje dovolj trdni in zbrani, da so se brez težav ubranili in preprečili nevarnejše akcije zmajev. Sredi tretjine so Zagrebčani sicer dosegli zadetek, ki pa ga je sodnik razveljavil, ker so bila pred strelom vrata domačih premaknjena. Matej Hočevar je nato zgrešil iz neposredne bližine, Ljubljančani so se ubranili še dveh zaporednih zagrebških številčnih prednosti. Zadnjega koraka za preobrat pa jim nato ni uspelo narediti in zmaga je odšla na Hrvaško.

Že v naslednjem krogu bo na sporedu tretji letošnji slovenski derbi, ko bodo v dvorano Tivoli prišli po novem sicer precej oslabljeni Jeseničani.