O njem smo v soboto poročali, da je skriti kandidat opozicije za prevzem zveze, če bo Rakovcu prihodnjo sredo izglasovana nezaupnica.

Pogačnik, ki se v političnih krogih giblje blizu Janeza Janše, je že vzpostavil stik tako z Rakovcem kot Aljančičem in jima ponudil rešitev premirja z mediacijo. "Gospoda nista imela glede predloga nobenih pomislekov in sta se načeloma oba pripravljena usesti za isto mizo, kjer bi pogledali, kakšne rešitve so na voljo. Vse, kar se dogaja v zadnjih dneh, je namreč prešlo mejo dobrega okusa," je povedal Marko Pogačnik, ki bi prevzel vlogo mediatorja. Da bi dobil mandat, je za mnenje že zaprosil vse klube, predsedstvo, nadzorni in svetovni svet ter sodniško, inline in trenersko organizacijo. Na vprašanje, ali je že prejel kakšne odzive, je Pogačnik včeraj popoldne odgovoril, da elektronske pošte ni spremljal sproti, vendar pričakuje, da bo v kratkem dobil odgovore. "Če bom dobil podporo za mandatarja, bi bila teža mediacije še večja," je dodal.

O prijemih mediacije, ki bi bila v takšni obliki, kot jo predlaga Pogačnik, novost v slovenskem športu, glavni pobudnik za zdaj še ne govori podrobneje, ampak zagotavlja, da bi bila pot do rešitve spora koristna predvsem za hokej. Če pa Rakovec in Aljančič po vseh zapletih nista več zmožna delovati pod isto streho, Pogačnik meni, da bi v tem primeru največ izgubil ravno slovenski hokej, kjer po njegovem ne velja iskati parcialnih interesov posameznikov.

"Vedeti moramo, da nas v prihodnjem letu čakata dve večji hokejski tekmovanji na slovenskih tleh, zato je smiselno, da bi se posvetili omenjenim projektom," je še razložil Pogačnik in dodal, da bo moral tudi Rakovec odgovoriti na obtožbe nadzornega odbora HZS, "saj gre za organ, ki ga je treba spoštovati".

Ekskluzivno smo poročali:

Razkrit züriški obvod: Denar iz IIHF pristal na računu odvetnika Marka Schulza

Razkrivamo: Ernest Aljančič pred leti iz ozadja vlekel glavne poteze in prejemal visoko provizijo

Razkrivamo: Hokejski tajkun Ernest Aljančič si je podpisal pogodbo za polmilijonsko izplačilo