Zimska klasika oziroma tekma na nogometnem stadionu v Ann Abourju v Michiganu je zdaj že tradicionalni spektakel lige NHL ob vstopu v novo leto. Tokratnega med Toronto in Detroitom si bodo lahko ogledali ljubitelji hokeja v 160 državah po svetu.

Po desetih zaporednih zmagah so hokejisti Anaheim Ducks vpisali prvi poraz. Vodilno moštvo lige NHL je v kalifornijskem derbiju v gosteh klonilo proti San Jose z 1:3. Domači so povedli z golom Brenta Burnsa že v 77. sekundi tekme, Burns je nato devet minut kasneje podal Loganu Couturju, ki je vodstvo povišal na 2:0 ter vpisal jubilejni 100. gol v ligi NHL. Dvaintridesetletni Bracken Kearns je v 30. minuti dvoboja s prvencem v ligi NHL postavil izid na 3:0 za domače, častni gol za racmane pa je v 52. minuti dosegel Patrick Maroon. Izkazal se je tudi vratar morskih psov Antti Niemi s 30 obrambami.

Vodilno moštvo pacifiške skupine Anaheim ima tako kot Chicago po 61 točk, San Jose pa je na drugem mestu pacifiške skupine ter ima dve točki prednosti pred Los Angelesom Anžeta Kopitarja, ki bo imel sila zgoščen urnik prav ob koncu leta. Kralje v noči na torek čaka gostovanje pri Chicagu, na Silvestrovo gostovanje pri Dallasu, v noči na petek sledi še gostovanje v St. Louisu, v noči na nedeljo pa igrajo doma proti Vancouvru.

Poseben dosežek je uspel Jamesu Nealu, ki je ob zmagi vodilnega moštva vzhoda Pittsburgha nad Columbusom s 5:3 sodeloval pri prav vseh petih golih. Šestindvajsetletni Kanadčan je vpisal hat-trick ter svojemu moštvu pomagal še s podajama.

Ameriški reprezentant Ryan Miller je v dvoboju med Buffalom in Washingtonom ubranil kar 49 strelov v okvir vrat, med njimi tudi 12 strelov najbolj učinkovitega igralca lige NHL ter prvega zvezdnika moštva iz prestolnice Rusa Aleksandra Ovečkina. Moštvo Buffalo Sabres je po loteriji kazenskih strelov slavilo z 2:1. Tekmo je v šesti seriji odločil kapetan zadnjeuvrščenega moštva lige Steve Ott.

Ostali izidi večera v igi NHL so bili: Florida Panthers - Montreal Canadiens 4:1, Calgary Flames - Vancouver Canucks 0:2, Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 3:5, Dallas Stars - St. Louis Blues 2:3, Tampa Bay Lightning - New York Rangers 3:4, Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 1:2 in Minnesota Wild - New York Islanders 4:5.