Dvorana Tivoli, gledalcev 1750, sodniki: Altersberger, Podlesnik (glavna, Avstrija), Lešnjak, Rakovič (oba Slovenija).

* Strelci: 1:0 Ž. Pance (McBride, 2.), 1:1 Nödl (Lemieux, 10.), 2:1 d'Alvise (Muršak, McBride, 32.), 2:2 Insana (Hanschitz, Steinacher, 33.), 3:2 McBride (Muršak, d'Alvise, 38.), 4:2 de Vergilio (E. Pance, 38.), 5:2 Verlič (Mušič, Erman, 39.), 5:3 Fox (Höller, Manavian, 47.), 6:3 Freeman (Mušič, 47.).

* Kazenske minute: Telemach Olimpija 12, Innsbruck 12.

Ljubljanski hokejisti so prejšnji teden na domačem ledu doživeli dramo z nesrečnim koncem, ki jih je stala točk z Dornbirnom, a so izgubljeno nadoknadili z zmago v gosteh pri vodilnem Dunaju. Tokrat so v tekmi, ki so jo odigrali vnaprej, imeli lepo priložnost za nadgradnjo tega uspeha, saj so v svojem Tivoliju gostili zadnjeuvrščeni Innsbruck. Po bledem začetku so zmaji na koncu visoko zmagali, predvsem zaradi učinkovitega konca druge tretjine.

Uvodne minute so dale slutiti, da bo Olimpija dosegla rutinsko zmago. Že v prvi minuti so si gostje prislužili prvo izključitev, prednost pa je minuto pozneje po lepi akciji kronal Žiga Pance. A nadaljevanje ni bilo tako poletno, v osmi minuti pa so imeli igralca več Avstrijci. V protinapad je krenil Brock McBride, a je vratar Patrick Machreich strel ubranil. Na drugi strani pa so bili domači nezbrani pred svojim vratarjem Jerryjem Kuhnom. Michael Ratchuk je preprosto pozabil plošček, trije igralci Innsbrucka pa so darilo z veseljem sprejeli in njihov NHL-ovec Andreas Nödl je izid izenačil.

Nadaljevanje je bilo podobno. Domači so imeli terensko premoč, na trenutke so se kar utaborili pred vrati Innsbrucka, vendar brez pravega učinka. Tudi ob dveh "power-playih" niso našli rešitev. Ko se je že zdelo, da bo mreža ostala zakleta, je v 32. minuti le padel nov gol. Zadetek so pripisali Chrisu d'Alvisu, čeprav je svojega vratarja z nespretnim posredovanjem premagal kar Antonin Manavian. Toda veselje je bilo kratko, že dobro minuto pozneje je z modre črte ustrelil Jonathan Insana in izid spet izenačil. Sledil pa je odličen konec tretjine, ko so zmaji končno začeli bruhati ogenj. Najprej je ob številčni prednosti po podaji Muršaka izza gola zadel McBride, pol minute pozneje je odbiti plošček v mrežo pospravil Kevin de Vergilio, ognjenih 72 sekund pa je končal Miha Verlič v 38. minuti, ki je ob neodločenem vratarju gostov plošček pod prečko zabil za 5:2 in le zagotovil mirno nadaljevanje.

V zadnji tretjini so najprej gostje sicer znižali ob igralcu več, a je Olimpija takoj odgovorila in Scott Freeman je z zadetkom za 6:3 v 47. minuti dokončno odločil zmagovalca, vratar Kuhn pa se je v 55. izkazal z obrambo ob samostojnem prodoru Francisa Lemieuxa.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani v nedeljo gostovali v Gradcu.