Vprašanje je seveda zanimivo tudi za Slovenijo, ki ima po zadnjem dogajanju v Detroitu, kjer so odslovili Jana Muršaka, v elitnem tekmovanju le Anžeta Kopitarja v Los Angelesu.

Po poročanju časnika New York Times je ena od točk pogajanj, ki potekajo med vodjo lige NHL Garyjem Bettmanom in predsednikom Mednarodne hokejske zveze (IIHF) Renejem Faselom, tudi delitev prihodkov televizijskih pravic oziroma dovoljenje za uporabo posnetkov. NHL naj bi tako želela imeti na voljo posnetke vrhuncev z olimpijskih iger. Z zadnjih iger v Vancouvru 2010 namreč NHL ni smela na svoji spletni strani posredovati niti posnetka zmagovitega zadetka kanadskega zvezdnika Sidneyja Crosbyja v finalu proti ZDA.

Trd oreh v pogajanjih pa bodo tudi finančne plati sodelovanja. V NHL tako želijo priti do odškodnin klubom za čas, ko bodo njihovi igralci v reprezentancah, pomemben dejavnik pa bodo tudi odškodnine ob morebitnih poškodbah na OI.

Pri Timesu so na kratko strnili, kako si strani predstavljajo sodelovanje: nekdanji podpredsednik Moka Dick Pound je dejal, da bi bilo "neumno, če se NHL ne bi vključil," Bettmanov kratek odgovor na to je bil "vendar to stane", medtem ko je Fasel pošteno priznal: "Povsem enostavno, toliko denarja nimamo."