Ko je enkrat zadel Kopitar, potem je kraljem steklo. Kmalu se je Slovencu med strelci pridružil še Jarret Stoll in gostje so vodili že z 2:1. A Chicago se ni dal, najprej je izenačil, nato še povišal na 3:2, a so zatem na ledu spet zagospodarili gostje in preko Dustina Browna, ki je izkoristil Kopitarjevo podajo, poldrugo minuto pred koncem tekme postavili končni izid.

»To je bil ekipni uspeh. Ko se je tekma začela, smo vedeli, da imamo v ekipi 20 igralcev, ki so z dušo in telesom za ekipo in tako smo tudi odigrali,« je po tekmi dejal Kopitar, trener ekipe Darryl Sutter pa je dodal: »Tretji in četrti napad sta danes odigrala brezhibno, Dustin pa je tik pred koncem dosegel pomemben gol. Ekipa bržkone ni zadovoljna s svojo igro in če bi izgubili, bi bili vsi skupaj nezadovoljni.«

Los Angeles je vknjižil tekmo z največ goli po 16. marcu, ko je s 5:2 premagal San Jose. Nato so kralji zabeležili zaporedna poraza proti Dallasu in Vancouvru, kjer niso zadeli, niz tekem brez gola pa je trajal že 150 minut in 35 sekund, ko je tokrat v 5 minuti strelsko sušo prekinil Kopitar. Gole za Chicago so prispevali Michael Frolik, ki je zadel dvakrat, Patrick Kane in Johnatan Toews.

Boston Bruins so doma po kazenskih strelih le strli odpor Toronto Maple Leafs in zmagali s 3:2. Enak scenarij so gledalci videli v Ottawi, ki je prav tako po kazenskih strelih s 3:2 premagala New Jersey Devils. Visok poraz so morali Minnesoti priznati igralci ekipe Dallas Stars, ki so klonili s 4:7, Anaheim Ducks so proti San Jose Sharks izgubili s 3:5. Phoenix Coyotes so proti Detroit Red Wings klonili s 2:3, z enakim izidom so Nashville Predators premagali Edmonton Oilers.