Kraljem še vedno šepa napad, Kopitar je v statistiko vpisal le en strel na gol nasprotnikov, v vratih domačinov se je s 30 obrambami izkazal Thomas Greiss in ohranil mrežo nedotaknjeno drugič v sezoni, tretjič v karieri. Na drugi strani je Jonathan Quick prejel 29 strelov, trije ploščki so končali za njegovim hrbtom.

"To je bila za nas pomembna tekma. Veliko smo se o njen pogovarjali že prej in mislim, da smo danes dobro odigrali vseh 60 minut," je po zmagi povedal strelec dveh golov Ekman-Larsson. Kralji so izgubili na zadnjih šestih tekmah od odigranih sedmih. Velika težava je neučinkovitost v napadu, medtem ko so na prejšnjih tekmah vsaj zatresli mrežo nasprotnikov, jim tokrat to ni uspelo.

"Nocoj smo imeli res dobre priložnosti, a jih nismo izkoristili. Nasprotniki so bili bolj lačni zmage, tudi mi bomo morali v prihodnje še iskati priložnosti in najti pot ploščku do gola," pa je po porazu dejal kapetan Los Angelesa Dustin Brown. Kralji so v zadnji tretjini dvakrat zadeli vratnico, a se je plošček zmeraj odbil stran od gola.

Drugouvrščena ekipa lige St. Louis Blues je tokrat premagala New Jersey Devils s 3:0 in tako vknjižila že 32. zmago, medtem ko je moralo vodilno moštvo NHL Anaheim Ducks z 2:4 priznati premoč Minnesota Wild. Zach Parise je za slednje prispeval gol in dve podaji, Mikael Granlund je zadel za vodstvo z igralcem več v drugi tretjini, Darcy Kuemper pa je ubranil 31 strelov za Minnesoto, za katero sta zadela še Jason Pominville in Erik Haula.

V ostalih tekmah so Toronto Maple Leafs s 3:2 premagali Tampa Bay Lightning, Columbus Blue Jackets so z enakim izidom izgubili proti Ottawa Senators. Montreal Canadiens so bili s 3:0 boljši od Carolina Hurricanes, Winnipeg Jets so s 3:4 izgubili proti Nashville Predators, Philadelphia Flyers so s kar 5:0 premagali Detroit Red Wings, Boston Bruins pa so s 6:2 ugnali Florida Panthers.

Dve tekmi sta se končali po podaljšku. Buffalo Sabres so v dodatnem delu morali priznati premoč Washington Capitals s 4:5, z enakim izidom so Calgary Flames v dodatnem delu premagali Chicago Blackhawks.