Los Angeles je dolgo vodil z 1:0 po golu Dwighta Kinga v prvem delu. Tekmo je slabih pet minut pred koncem odločil Jordan Nolan. Gostje so v končnici skušali priti do ugodnejšega izida z menjavo vratarja za šestega igralca v polju, tvegana poteza pa se ni obrestovala, saj je Dustin Brown 40 sekund pred koncem zadel prazno nasprotno mrežo in postavil končni izid.

Kralji so se s 23. zmago v sezoni prebili na tretje mesto v zahodni konferenci (tretji so tudi skupno), trenutno pa je njihov najbolj vroč igralec, še pred kratkim tretji vratar Martin Jones, ki je profesionalno kariero začel s šestimi zaporednimi zmagami, tak dosežek doslej še ni uspel nikomur. Pri tem pa je kar trikrat ostal nepremagan, na tekmi proti Edmontonu je za to potreboval 24 obramb. "Zadnja tri ali štiri leta sem se učil, kako biti uspešen profesionalec. Trdo sem delal, vesel pa sem, da se sadovi tega dela tudi poznajo," je po tekmi dejal Jones, ki je v šestih tekmah prejel le pet golov. To le dokazuje, da ima Los Angeles izredno kakovostne vratarje, Ben Scrivens, ki je bil prva zamenjava predlanskega junaka Jonathana Quicka, je še naprej tudi najboljši vratar lige po odstotkih ubranjenih strelov.

Los Angeles za vodilnim Chicagom še naprej zaostaja za pet točk, saj so aktualni prvaki v Nashvillu zabeležili še 25. zmago v sezoni, gostitelje so premagali s 3:1. Uspešen je bil tudi drugouvrščeni (53 točk) Anaheim, s 5:2 je v gosteh ugnal oslabljeni Detroit (manjkalo je kar šest od devetih najboljših napadalcev, vključno s kapetanom Henrikom Zetterbergom) in zabeležil šesto zaporedno zmago. Čeprav je Slovak Tomaš Jurko domače popeljal v vodstvo, so gostje reči rešili že v prvi tretjini, v kateri so dosegli štiri gole.

Boston je doma z 2:0 premagal Calgary, oba gola je dosegel neuničljivi Slovak Zdeno Chara. Dva gola je na tekmi med Buffalom in Winnipegom (4:2) dosegel tudi Mark Scheifele, toda njegovi ekipi to ni pomagalo. Zato pa sta ekipi Montreala pomagala gola Maxa Paciorettyja, Kanadčani so s 3:1 ugnali Phoenix. Še bolj pa se je na tekmi med New York Islanders in Tampo izkazal Finec Valtteri Filppula. Tudi on je dosegel dva gola, štiri sekunde pred koncem je Tampi zagotovil podaljšek, nato pa je zadel še kazenski strel in omogočil Nikiti Kučerovu, da nato dokončno odloči tekmo v korist gostov.

Philadelphia je v derbiju metropolitanske skupine s 5:2 premagala Washington. Najboljši strelec lige, napadalec Washingtona, Rus Aleks Ovečkin, se je spet vpisal med strelce, toda tokrat ga je zasenčil Čeh Jakub Voraček, ki je za Philadelphio dosegel dva gola. Z enakim dosežkom je zmago Dallasa nad Edmontonom (3:2) zagotovil Ray Whitney.