Že 250. tekmo v letošnji ligi NHL sta odigrali ekipi Los Angelesa in Anaheima, dvoboj v Staples Centru pa si je ugledalo 18.230 gledalcev. V 11. minuti tekme so do prve prednosti igralca na ledu prišli rački, potem ko je Dustin Brown ob ogradi nepravilno zaustavil Jakoba Silfverberga. To jim je prineslo navdih, saj je v 13. minuti vratnico zadel Clayton Stoner, a v prvi tretjini zadetkov ni bilo.

Do spremembe izida je prišlo v 29. minuti, Johnatan Quick je najprej še odlično posredoval ob dveh nevarnih poskusih gostov, po sodniškem metu pa je bil ob srečnem drugem poskusu Emersona Etema nemočen za 0:1. Domači so nato udarili preko hitrega protinapada Jarreta Stolla in Tylerja Toffolija, slednji pa je z osmim golom v sezoni rezultat poravnal na 1:1. Veselje v dvorani je bilo kratkotrajno, saj je dobro minuto pred koncem tretjine sijajno podajo Bryana Allena izkoristil Ryan Kesler, ki je Quicka ugnal od strani s strelom pod prečko za 2:1.

Domači so naposled le izenačili. Hitri podaji Jakea Muzzina in Drewa Doughtya je s strelom od daleč izkoristil Anže Kopitar. Tekma se je v zadnjem delu nadaljevala s hitro in dinamično igro ter odličnimi obrambami obeh vratarjev. Ekipi sta še drugič v slabih treh dneh zmagovalca iskali v podaljšku oziroma kazenskih strelih. Za račke je bila to že peta zaporedna tekma, ki je odšla v podaljšek. Justin Williams je nato že v tretji minuti dodatnega dela prodrl od strani, pred vrati je palico podstavil Stoll in Frederika Andersena ukanil med nogama za domačo zmago s 3:2. Stoll je s tem dosegel prvi gol v sezoni in hkrati 200. točko v dresu kraljev v ligi NHL.

Kralji bodo po treh tekmah v manj kot štirih dneh imeli prost dan, naslednja tekma pa jih čaka v noči na sredo, ko v Staples Center prihaja Florida.

V ostalih sinočnjih tekmah so Boston Bruins z 2:1 premagali Carolina Hurricanes, z enakim izidom so Columbus Blue Jackets odpravili San Jose Sharks, Nashville Predators pa Winnipeg Jets. Montreal Canadiens so bili s 6:3 boljši od Philadelphia Flyers, Calgary Flames od Ottawa Senators s 4:2, St. Louis Blues pa od Washington Capitals s 4:1. New Jersey Devils so doma izgubili z 2:3 proti Colorado Avalanche, Dallas Stars so z 1:2 morali priznati premoč Minnesota Wild, Buffalo Sabres so s 6:2 premagali Toronto Maple Leafs, izgubili pa sta obe ekipi iz New Yorka. Islander so v gosteh z 2:5 klonili proti Tampa Bay Lightning, Rangers pa po kazenskih strelih z 2:3 proti Pittsburgh Penguins.