Derbi dveh klubov iz osrednje Švedske, ki ju ločuje le jezero Siljan ali dobrih 60 kilometrov vožnje, so bolje začeli domači. Že v 41. sekundi je po podaji Kopitarja zadel Johan Alcen. A hiter gol ni zmedel vodilne ekipe lige, ki je z golom Jensa Bergenströma izenačila že pred koncem pete minute.

Na tretji gol so morali gledalci čakati skoraj 30 minut. V 34. minuti je Leksands v vodstvo z 2:1 popeljal Fredrik Händemark in po koncu druge tretjine domačim ni preostalo drugega, kot da v zadnjih 20 minutah stavijo vse v napad.

Dolgo je obramba gostov uspešno zadrževala nalete More in morda so bolj pesimistični navijači že zmajevali z glavo in napovedovali nov poraz, ko je stvari v svoje roke vzel slovenski as.

Kopitar je v 53. minuti izenačil na 2:2, nato pa je le sedem sekund pred iztekom 60. minute uspešno spremenil smer ploščku po strelu Petra Nolanderja in dosegel zmagoviti gol, ki je dvignil na noge 4500 gledalcev. V zadnjih sekundah je nato Hrušičan poiskusil še s strelom na prazna vrata, a je za malo zgrešil in ostal brez hat-tricka, a gotovo je bil tudi z dvema goloma in podajo ter sladko zmago zelo zadovoljen.

Leksand kljub porazu z 42 točkami ostaja prvi, Mora pa je z 31 točkami na sedmem mestu.