Moštvi sta se to sezono prvič srečali, odkar je lani na šestih tekmah vsako zabeležilo po tri zmage. Branilci naslova Stanleyjevega pokala so v domači dvorani razočarali navijače; Los Angeles Kings so imeli namreč izjemno priložnost za sedmo zaporedno domačo zmago, a je niso izkoristili.

V uvodni tretjini so najprej povedli gosti, ko je češki veteran Jaromir Jagr, devetkratni udeleženec tekem zvezd All-Star, zadel z igralcem več na ledu. A kralji so kmalu poskrbeli za izenačenje, ko je po podajah Dwighta Kinga in Aleca Martineza zadel Trevor Lewis. Tudi druga tretjina ni nakazovala, da bodo kralji danes led zapustili sklonjenih glav, saj so z golom na zadnjih tekmah zelo razpoloženega Jeffa Carterja, podajalca sta bila Dustin Penner in Mike Richards, povedli. A tudi drugi del igre se je končal poravnan, saj so zvezde prek Codyja Eakina vnovič z igralcem več izenačile na 2:2.

V odločilni tretjini pa so zadevali le gosti. Ekipo je v vodstvo popeljal Brenden Morrow, nato je Jagr s svojim drugim golom na tekmi povišal na 4:2, ko je zadel devetič v sezoni, skupno pa je bil to zanj že 674. zadetek v ligi NHL, kar ga uvršča na deseto mesto najboljših strelcev lige vseh časov. Dokončno je kralje potopil Antoine Roussel, ki je zadel v prazno mrežo.

Na preostalih tekmah večera so Boston Bruins s 4:2 premagali Toronto Maple Leafs, tekma med New Jersey Devils in Buffalo Sabres pa se je po kazenskih strelih prevesila v prid vragov, ki so zmagali s 3:2. Na mestnem derbiju med New York Islanders in New York Rangers so po podaljšku zmago z 2:1 slavili slednji, v Philadelphii so zmago v gosteh vknjižili tudi Pittsburgh Penguins, ki so s 5:4 ugnali domače Flyers.

V ameriški prestolnici so Washington Capitals visoko, kar s 7:1 ugnali Florida Panthers, gladko zmago v domači dvorani so slavili tudi Detroit Red Wings, ki so bili s 3:0 boljši od Edmonton Oilers. Hokejisti Carolina Hurricanes so na domačem ledu z 2:4 klonili proti Montreal Canadiens, Tampa Bay Lightning pa z 1:2 proti Winnipeg Jets. Šele podaljšek je odločil zmagovalca v zvezni državi Ohio, kjer so domači Columbus Blue Jackets z 2:1 premagali Vancouver Canucks. Do prepričljive zmage na gostovanju s prišli še St. Louis Blues, ki so v Arizoni s 6:3 ugnali Phoenix Coyotes.