Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Boj za končnico blizu vrelišču

Boj za dve prosti mesti za vstop v končnico EBEL bo v naslednjih dneh dosegel vrelišče. Štirje krogi v natanko tednu dni bodo dali odgovor, ali bo Telemach Olimpija podaljšala mednarodno sezono v marec ali pa bo kar šest tednov čakala na polfinale v državnem prvenstvu. Ta bo v prihajajoči pomladi zaradi slabe konkurence najmanj zanimiv v vsej zgodovini tekmovanja za slovensko hokejsko zvezdico.

(Foto: dokumentacija Dnevnika)

Izhodišče Ljubljančanov je še vedno ugodno, a se lahko položaj že ob morebitnem prvem porazu in zmagah zasledovalcev hitro zasuče. Vsaka tekma je odločilnega pomena, časa za žalovanje po izgubi dragocenih točk v Innsbrucku pred reprezentančnim premorom že zdavnaj ni več. Današnje gostovanje v Dornbirnu bi bilo ob slavju slovenskih prvakov lahko prelomno, saj avstrijski tekmec ne bi imel več realnih možnosti za uvrstitev v četrtfinale, za katerega najbolj trepetajo v Salzburgu. Na Salzburškem so prižgani vsi alarmi, vodstvo kluba z dvanajstimi milijoni evrov proračuna zahteva napredovanje zlepa ali zgrda, sicer se obetajo množična odpuščanja tako igralcev kot strokovnega dela moštva s trenerjem Pierrom Pagejem na čelu.

Olimpija je današnjo nalogo na zahodu Avstrije vzela skrajno resno in se je že včeraj odpravila na najdaljšo pot v ligi. Ker v Dornbirnu ni bilo prostih hotelskih sob, so se nastanili v bližnjem Bregenzu. Igralci se želijo po sredini zmagi v Tivoliju nad Innsbruckom oddolžiti Dornbirnu za tri medsebojne poraze, od tega dva v gosteh. »Če bomo igrali tako kot v sredo, bomo zagotovo v končnici. Vse niti držimo v svojih rokah. Na vsaki tekmi moramo biti zbrani, delati čim manj napak in si pomagati,« pravi napadalec Chris D'Alvise, deseti najučinkovitejši hokejist v EBEL. Kot je slišati, si ga v paketu z Brockom McBridom v naslednji zimi v Beljaku želi videti nekdanji trener Olimpije Hannu Järvenpää, za vratarja Jerryja Kuhna pa zanimanje kažejo na Dunaju.

EBEL, 7. krog drugega dela, danes ob 19.15: Dornbirn – Telemach Olimpija, Innsbruck – Salzburg, Znojmo – Alba, Linz – Medveščak, KAC – Gradec, Dunaj – Beljak. mag

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor

Anketa Arhiv anket