Študentska organizacija projekt vodi v sodelovanju Fakultete za vede o zdravju Univerze na Primorskem in študentov dodiplomskega študijskega programa prehransko svetovanje - dietetika ter podiplomskega magistrskega študijskega programa dietetika.

Študenti so z vidika prehranjevanja posebna populacija, je povedala samostojna strokovna delavka za splošne zadeve na primorski univerzi Maja Šumanski Petrović. Zaradi njihovih psihofizičnih potreb in potreb po vzdrževanju daljše sposobnosti koncentracije je ravno pravilno prehranjevanje zelo pomemben vidik uspešnega študentskega življenja.

Zaradi napornih študijskih obveznosti se hitro pozabi na primerno časovno in količinsko razporejeno prehrano, ko naj bi zaužili tri glavne in dva premostitvena obroka. Nezdrave prehranjevalne navade, zlasti neprimerna izbira živil in neredna prehrana, lahko povzročijo slabše počutje in slabšo delovno storilnost ter hkrati vplivajo na zmanjšano odpornost organizma in so dejavnik tveganja za nastanek kroničnih nenalezljivih bolezni v poznejšem življenjskem obdobju.

"Kot so ugotavljali pri pripravi publikacije, so študenti zelo nezadovoljni z izbiro ponudbe študentske prehrane, sami pa zaradi študijskih obveznosti nimajo dovolj časa za pripravo zdrave prehrane. Zato upamo, da jim bo ta publikacija v pomoč," je dejala Šumanski Petrovićeva.