Po lanskem premiernem odprtju kulinarične tržnice na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, kjer je od maja do oktobra vsak petek svoje lokalne posebnosti ponujalo več kot 50 gostincev iz vseh slovenskih regij in tujine, je vse pripravljeno na novo sezono. Letos so organizatorji nekoliko pohiteli, saj bodo prve stojnice s hrano postavili že prihodnji petek, 21. marca.

Letos se bo po besedah organizatorjev v kuhinji na prostem zvrstilo še več različnih ponudnikov kot lani, za eno uro pa bo daljši tudi obratovalni čas. Ob lepem vremenu bo torej Pogačarjev trg za Odprto kuhno rezerviran vsak petek med 8. in 20. uro. »Glavne novosti letošnje Odprte kuhne so v prvi vrsti novi ponudniki, med katerimi je veliko slovenskih kuharskih mojstrov. V sodelovanju z družinskim centrom Mala ulica smo za najmlajše rezervirali tudi kotiček pod drevesom. Nekaj sprememb se obeta tudi v samem ambientu, ki bo prilagojen za različne okuse in želje obiskovalcev,« je povedal direktor projekta Odprta Kuhna Lior Kochavy in dodal, da bodo kuharski mojstri večino hrane, tako kot lani, pripravili v živo na tržnici, tako da si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi način priprave posameznih specialitet.

Odprta kuhna je letošnjo sezono naznanila z razstavo fotografij, ki bodo na Krakovskem nasipu v Ljubljani na ogled vse do 14. aprila. Druženje in gurmanske užitke z lanske Odprte kuhne sta skozi objektiv ujela Jaka Birsa in Andrej Korenč.