Obiskovalce so navdušili priznani umetniki, ki so nastopili na odru, iskreno pa so zaploskali in spodbudili tudi mlade glasbenike iz Centra Dolfke Boštjančič, ki so začeli dobrodelni koncert.

"Vsako leto na tem koncertu nastopi glasbena skupina katerega od slovenskih zavodov za invalidne otroke. Zbrani denar namenimo učnim pripomočkom za ta zavod, vsakič pa gre del denarja tudi za zvočne knjige za knjižnico slepih in slabovidnih," je namen tradicionalnih koncertov opisal Andrej Kryžanovski, predsednik Lions kluba Ljubljana Emona. Vsak od članov kupi najmanj 20 vstopnic za koncert, ki jih nato podari naprej. "Da se dobrodelni koncert ne spremeni v brezplačno razdeljevanje kart," je razlog za takšen dogovor pojasnila Mojca Menart, članica kluba.

Letos so za Center Dolfke Boštjančič zbrali okoli 3000 evrov. "Ta center še posebej izstopa zaradi potrpežljivosti in truda, saj se napredek pri varovancih kaže v majhnih korakih," so povedali lionsi. Polovico tega zneska pa je šlo še za knjižnico slepih in slabovidnih. Poslušalci, ki so za vstopnico odšteli deset evrov, otroci pa pet, so lahko prisluhnili mladim glasbenikom iz Srednje glasbene in baletne šole Ljubljana, kjer sta se izkazala godalni orkester in kitarski ansambel. Z Akademije za glasbo se je predstavil Luka Ipavec s trobento, lionsi pa so bili še posebno ponosni na to, da je v njihovih vrstah nastopil Stanko Arnold s trobento, na orglah pa ga je spremljala Ljerka Očić.