Preložitev je na skupščini predlagal direktor Delmarja Vladimir Lukežič, ki ne skriva, da je predlog revizije tudi nekakšna oblika pritiska na Delamaris in Vegrad, ki je novi večinski lastnik Delamarisa. "Če v 30 dneh uredimo vse medsebojne spore in navzkrižna lastništva, pri reviziji ne bomo vztrajali," pojasnjuje Lukežič.

Delmar ima v Delamarisu 14-odstotni delež, Delamaris v Delmarju pa 32-odstotni delež. Lukežič bi rad, da se deleži zamenjajo, na sodišču pa je tudi Delmarjeva tožba proti Delamarisu, ki naj bi bil škodljiv družbenik, ker se je pred časom začel ukvarjati z enako dejavnostjo kot Delmar, s trženjem sveže in zamrznjene ribe. "Tudi ta postopke smo na sodišču začasno ustavili, ker obstaja možnost, da se dogovorimo sami. Verjamem, da lahko vse stvari uredimo v prihodnjih 14 dneh. Pogovori z Vegradom že potekajo, čeprav je formalno novi lastnik Delamarisa Probanka," pravi Lukežič.

Koliko je vreden Delmarjev delež v Delamarisu in koliko Delamarisov delež v Delmarju, Lukežič ni razkril, ker naj bi bilo to še stvar dogovora. Prav tako Lukežič zatrjuje, da kot manjšinski delničar ni seznanjen, za koliko denarja je Vegrad oziroma Probanka kupila 72-odstotni delež Delamarisa, ki so ga med drugim Vegradu prodali direktor Delmarisa Vojko Maver, podjetje Riba in njen direktor Loredano Glavič.

Tudi ti posli bi bili zajeti v morebitni reviziji, za katero je Delmar predlagal tudi, naj revizorka preveri Delamarisove posle z Ribo in njenim direktorjem Glavičem, ki je bil predsednik nadzornega sveta Delamarisa, poslovanje z lastnimi delnicami, kreditne pogodbe v povezavi s pridobivanjem delnic družbe in poslovnih deležev povezane družbe Riba ter opravi splošen pregled poslov v obdobju zadnjih petih let, ki so neobičajni in kažejo na sum izčrpavanja Delamarisa.