"Kot delničar, ki ima v podjetju še vedno 14 odstotkov lastništva, imamo pravico vedeti, kaj se je dogajalo. Če bi revizija pokazala kakšne nepravilnosti, bomo verjetno ukrepali. Drugače pa ne bi rad prehiteval dogodkov, saj moramo najprej ugotoviti, kako so posli potekali," je bil redkobeseden direktor Delmarja Vladimir Lukežič, ki verjame, da bo predlog po reviziji na izredni skupščini tudi izglasovan, čeprav ima večinski delež Delamarisa po novem velenjsko podjetje Vegrad.

Glede dogajanja v Delamarisu so sicer vsi vpleteni že dlje časa zelo skrivnostni, tudi glede lanske prodaje večinskega deleža Vegradu. Tako še danes ni jasno, po kakšni ceni je Vegrad kupil Delamaris in na kakšen način, jasno je le, da je deleže med drugim odkupil od podjetja Riba, Loredana Glaviča in direktorja Vojka Mavra in si tako pridobil dobrih 72 odstotkov lastništva. V delniško knjigo se je namesto Vegrada vpisala Probanka, septembra lani pa je predsednica nadzornega sveta postala Hilda Tovšak, predsednica uprave Vegrada.

Vegrad od konca minulega leta vodi pogajanja tudi za nakup Delmarjevega deleža v Delamarisu. "Pogajanja so se konec minulega leta res začela, vendar si nismo enotni predvsem glede cene," je še povedal Lukežič. Delamaris je bolj kot zaradi svoje obubožane proizvodnje zanimiv zaradi zemljišč, saj je tik ob morju, kjer tudi načrti izolske občine dolgoročno predvidevajo gradnjo elitnih hotelskih kompleksov. Predelavo rib pa bi selili nekam v zaledje.