Potem ko so morali Telekom Slovenije zaradi ugotovljenih nepravilnostih pri prodaji telefonov in tabličnih računalnikov zapustiti štirje zaposleni, je afera s položaja na Telekomu odnesla tudi dva vplivna nekdanja mobitelovca. Odstop sta prejšnji teden ponudila direktor sektorja za prodajo Tomo Štuflek in direktor sektorja za skrb za uporabnike Danilo Tomšič. Vseeno naj Štuflek in Tomšič, ki ostajata v družbi, po ocenah vodstva Telekoma ne bi bila vpletena v domnevno sporne posle in jima za zdaj ne grozijo nobene sankcije. »Ne bi nama bilo treba odstopiti, vendar sva se za to vseeno odločila iz povsem objektivne odgovornosti. Ugotovljene so bile namreč nekatere nepravilnosti tako v mojem kot v Tomšičevem sektorju,« nam je včeraj zaupal Štuflek. Zagotavlja, da je naredil vse po predpisih oziroma je sam sprožil postopke, ki so naposled pripeljali do razkritja velikih nepravilnosti. Te naj bi se sicer na Telekomu dogajale vrsto let. Kot smo razkrili pred dnevi, so sledi največjih goljufij pripeljale v Zavarovalnico Triglav, kjer so na podlagi naročniškega razmerja kupovali telefone, katerih večina je nato zaradi ravnanja nekaterih posameznikov v družbi končala na Balkanu. Po naših informacijah naj bi bil Telekom tako v poslih s Triglavom kot z drugimi slovenskimi podjetji oškodovan za skupno pet milijonov evrov.

Po novem bo Štuflek na Telekomu opravljal funkcijo svetovalca predsednika uprave Rudija Skobeta za področje prodaje. »Nič se ne bo spremenilo. Ostajam v isti pisarni, prejemal bom enako plačo,« je pojasnil. Tudi Tomšič, ki je bil pred leti še na Mobitelu odgovoren za prodajo, naj bi ostal na Telekomu. Štuflek je ob tem ostro zanikal, da bi preiskava pri njem odkrila kar koli spornega. »Nepravilnosti so ugotovili na nižjih ravneh, pri operativcih,« je bil neomajen. Potrdil je, da so bili zaradi ugotovitev interne preiskave ob službo štirje na Telekomu, med drugim vodja službe za prodajo poslovnim uporabnikom Sebastjan Vagaja.

Tudi na Telekomu so včeraj potrdili, da sta omenjena direktorja sektorjev sama ponudila odstop, ki so ga sprejeli. »Sama sta želela razbremeniti klimo v družbi tudi v zvezi s preiskavami zlorab pri prodaji mobilnih telefonov. Njuno dejanje razumemo kot dejanje odgovornih posameznikov z visokimi etičnimi standardi, ki se uveljavljajo tudi v naši družbi,« so sporočili. »Proti njima nismo sprožili nobenih postopkov. Menimo, da nista bila vpletena v kakršno koli zlorabo s področja mobilnih telefonov,« so povedali. »Ne glede na to so se glede na njuno znanje in izkušnje dogovorili za nadaljevanje sodelovanja na odgovornih strokovnih delovnih mestih v družbi,« so dodali v Telekomu.