Namen javnega razpisa je nadaljnji razvoj podprtih podjetij in uspešen prenos razvojnih idej v tržno uspešne podjeme ter ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti.

Na razpis se lahko prijavijo podjetja, ki so že prejela subvencije po javnih razpisih za subvencije za zagon inovativnih podjetij v letih 2011 in 2012.

Posamezno podjetje lahko dobi največ 20.000 evrov subvencije. Sklad pokrije do 80 odstotkov upravičenih stroškov, za katere se med drugim štejejo plače ter stroški promocije, najema opreme in poslovnih prostorov, testiranja in dodatnega usposabljanja. Subvencionirali bodo stroške projektov, nastale od 1. septembra 2012 do 30. junija 2013.

Cilj je uspešno poslovanje vsaj polovice podprtih podjetij

Cilj razpisa, merjen po preteku treh let od prve odobritve v letu 2011, je uspešno poslovanje vsaj polovice podprtih podjetij. Kot uspešna podjetja se štejejo podjetja, ki imajo vsaj enega zaposlenega, ki bodo ustvarjala najmanj 50.000 evrov čistih prihodkov od prodaje letno in ki bodo poslovala z dobičkom. Cilj je tudi vstop vlagateljev tveganega kapitala oz. pridobitev strateškega investitorja v vsaj 10 odstotkih podprtih podjetjih.

Ne morejo se prijaviti podjetja, ki med drugim delujejo v dejavnostih kmetijstvo in lov, gozdarstvo, ribištvo ter pridobivanje premoga, ki so glede na poslovanje v letu 2012 v težavah, razen če podjetje pred izdajo sklepa o subvenciji opravi dokapitalizacijo, ki imajo neporavnane obveznosti do države ali ki so v zadnjih treh letih že dobila državno pomoč.

Rok za predložitev vlog je 22. marec. Vloge bodo odprli v treh delovnih dneh, odpiranje pa ne bo javno. Prijavljene bodo o izboru obvestili v 30 dneh.