Skupina Petrol je prvo polovico letošnjega leta sklenila z 1,9 milijarde evrov prihodkov, ki so se na letni ravni zvišali za sedem odstotkov, medtem ko je bila rast količinske prodaje proizvodov iz nafte še skoraj dvakrat višja. Količinska prodaja je rasla zlasti na trgu EU, kjer jim je prodajo uspelo kar podvojiti. Z nekoliko več težavami so se v Petrolu letos soočali pri prodaji na domačem trgu in trgih nekdanje skupne države, kjer se pri poslovanju vse bolj odražajo padec kupne moči, visoko število brezposelnih in nizka gospodarska aktivnost.

Vedno večji delež prihodkov pa ima tudi energetska dejavnost Skupine Petrol, kjer so se jim prihodki v prvi polovici leta zvišali za 27 odstotkov, na 185 milijonov evrov. Energetska dejavnost in prodaja na trgih EU sta tako prispevali že kar petino vseh prihodkov Skupine Petrol, medtem ko je delež prodaje trgovskega blaga upadel na slabih 12 odstotkov. Zlasti zaradi nekoliko nižjih stroškov poslovanja je dobiček iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) ostal praktično nespremenjen in je znašal 58,3 milijona evrov, medtem ko se je čisti dobiček po zaslugi nižjih davkov zvišal za šest odstotkov, na 24,4 milijona evrov.

Zaradi skoraj prepolovljenih naložb, ki so v prvi polovici leta znašale 47 milijonov evrov, so se finančne obveznosti Skupine Petrol znižale za več kot 30 milijonov evrov, na 600 milijonov evrov. Opazneje pa se je letos zmanjšala odvisnost od bančnih virov financiranja, saj se je višina bančnih posojil zaradi izdanih obveznic in zakladnih menic znižala na le še nekaj več kot 400 milijonov evrov. K razdolžitvi je prispevalo tudi boljše obvladovanje terjatev, saj se je delež zapadlih terjatev v primerjavi s koncem lanskega leta opazneje znižal. Konec junija je imela Skupina Petrol za 75 milijonov evrov terjatev do kupcev, ki s plačilom zamujajo več kot 61 dni, vendar je imela na drugi strani za te terjatve oblikovanih za okoli 46 milijonov evrov popravkov.