Na včerajšnjem srečanju je Andraž Vrhovec iz podjetja Xlab udeležencem predstavil storitev Koofr. Gre za storitev, ki združuje različne shrambe podatkov v enoten vmesnik in omogoča postavitev t. i. hibridnega oblaka, ki ga lahko sočasno uporabljajo osebe prek spletnih in mobilnih vmesnikov in stroji prek API.

Poleg tega je bilo udeležencem v polni predavalnici Hekovnika med drugim tudi predstavljeno, kako delujejo skladi tveganega kapitala, ki so specializirani za vlaganja v poslovne aplikacije v oblaku, in kakšne so trenutne zahteve trga aplikacij v oblaku. Konkretni sklad, ki je bil izpostavljen na predavanju, je sklad Illuminate Ventures iz San Francisca.

Tudi letos se bo izvajal pospeševalniški program Start:Cloud 2013

Hekovnik bo ob podpori Si.mobila kot glavnega partnerja ter preostalih dveh partnerjev – Združenja za informatiko in telekomunikacije ZITex pri GZS in Združenja EuroCloud Slovenija – tudi letos izpeljal program Start:Cloud 2013. Pospeševalniški program za skupnost razvijalcev poslovnih aplikacij je lani dosegel zelo dober odziv. 23 ekip je vstopilo v program in v treh mesecih so izdelali 13 aplikacij v oblaku. Ena od sodelujočih ekip se je po končanem programu po investicijo odpravila v Silicijevo dolino. Glavno nagrado programa v višini 10.000 EUR, ki jo podelil Si.mobil, je prejela aplikacija Shopamine. Nagrajene pa so bile še aplikacije NeedleFound, MART Housekeeping in MetaKocka.

Več informacij o letošnjem programu Start:Cloud 2013 bo znanih na naslednjem četrtkovem srečanju Cloud:Thursdays, ki bo 24. aprila v prostorih Hekovnika na Teslovi ulici v Ljubljani.