Predstavnica Revoza Nevenka Bašek Zildžović je sporočila, da Revozova tovarna v času kolektivnega dopusta ne bo mirovala.

Poleg velikih naložbenih del v obratu za preoblikovanje pločevine in na montaži oz. priprav za projekt izdelave novega vozila v Revozu, katerega izdelavo načrtujejo konec prihodnjega leta, pa bodo v novomeški tovarni potekala še številna dela, katerih cilj je zagotoviti čim uspešnejši začetek proizvodnje novih modelov, je dodala.

Medtem ko so omenjena naložbena dela dosegla svoj vrhunec, se na deloviščih v tovarni vrstijo skupine zunanjih izvajalcev in sodelavcev zveze Renault Nissan z vsega sveta, ki delajo na zagonu projekta. Hkrati se približno 100 Revozovih delavcev - od proizvodnih delavcev do strokovnjakov - mudi v Renaultovem tehničnem centru v Parizu, kjer se pripravljajo za prenos proizvoda in procesa v Novo mesto, je nadaljevala Revozova predstavnica.

Največ sedanjih del je po njenih besedah povezanih z zaključkom postavitve novega obrata za sestavo karoserij, končana pa je že večina del na novem delu procesa lakirnice. Med večjimi deli v Revozu pa bodo še razširitev objekta za skladiščenje orodij v obratu za preoblikovanje pločevine in sprememba talnega tekočega traku za opremo vozila, ki bo med drugim omogočal boljše delovne pogoje in dvig karoserije na traku, kar doslej ni bilo mogoče.

Enako kot lani bo tudi letos večina od približno 40 milijonov evrov vrednih gradbenih del in tistih, povezanih s postavitvijo nove proizvodne opreme, pripadla slovenskim izvajalcem, v Revozu pa nadaljujejo sodelovanje s slovenskimi podjetji tudi pri sestavljanju proizvodnih naprav, pri avtomatiki, montaži in gradbeništvu, je poudarila.

Tehnološko zahtevnejša dela, za katera v Sloveniji še ni znanja, pa izvajajo izvajalci iz več kot petnajstih držav, je še zapisala Bašek Zildžovićeva.