Pri podjetju odgovarjajo, da vodstvo družbe ACH v teh dneh zaključuje intenzivne pogovore z bankami glede podpisa moratorija na odlog plačila glavnice posojil, ki jih ima družba pri teh bankah, in pričakuje podpis sporazuma še ta teden. »Pozivi bank k odstopu vodstva družbe ACH so nepotrebni, saj je bil slednji ponujen bankam ob podpisu pogodbe,« so zapisali.

Pri podjetju pričakujejo podpis sporazuma o moratoriju, saj je vodstvo družbe ACH v preteklem tednu vsem bankam posredovalo zadnjo verzijo predloga sporazuma o moratoriju, v katerem so upoštevane vse zahteve bank z izjemo ene, ki zaradi časovnih omejitev ni realno izvedljiva, pojasnjujejo.

»Zadnja verzija sporazuma tako v skladu s pričakovanji bank zagotavlja 100-odstotno poplačilo vseh dolgov bankam upnicam. Program finančnega in poslovnega prestrukturiranja namreč dokazuje, da družba ACH, d.d., razpolaga z dovolj premoženja za poplačilo vseh dolgov. Vezano na domnevno zahtevo bank po odstopu vodstva izpostavljamo, da je uprava družbe, v ponedeljek, 3. marca 2014, bankam ponudila odstop ob podpisu sporazuma, če je to pogoj bank za njegovo realizacijo in s tem za razrešitev nastale situacije. Glede na to so pozivi k odstopu nepotrebni. Nenazadnje se uprava družbe strinja tudi z imenovanjem novih članov nadzornega sveta ACH,d.d., s strani bank upnic,« so zapisali v sporočilu za javnost.